Microsoft norėjo „suvalgyti“ Facebook

Programinės įrangos gigantas Microsoft pripažino, kad ketino įsigyti socialinį tinklą Facebook, tačiau su sandėriu nesutiko tinklo įkūrėjas Markas Zuckerbergas. Korporacija siūlė net 15 milijardų JAV dolerių.

Nepavykus sandėriui, Microsoft tiesiog nusprendė investuoti į tinklą 240 milijonų JAV dolerių ir pradėti glaudų bendradarbiavimą, kuris vyksta iki šiol. Pranešama, kad visos Facebook socialiniame tinkle esančios paieškos pagrįstos Microsoft Bing projektu.

Pastebima, kad M. Zuckerbergas atliko gana rizikingą žingsnį. Įkūrėjas negalėjo būti visiškai tikras, kad iki šios dienos šis tinklas susilauks tokios sėkmės, o jo ateitį analitikai piešia niūromis spalvomis. Kai kas net teigia, kad M. Zuckerbergas pasielgė teisingai, nes Microsoft neva savo vykdoma strategija būtų neatnešusi tokio pasisekimo, kokio dabar sulaukė socialinis tinklas.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    koks skirtumas ar teisingai siuo atveju pasilege zuckas ar ne…jis pasidare kapitala savo anukams…o dabar jis dirba ne del pinigu…

    visi priprate tik apie tai kalbeti…jei jis butu dirbes del pinigu nuo pat pradziu sis projektas faktas kad nebutu tapes tokiu visiems protus nesanciu…iki siol nesuprantu ka zmones ten pamato…
    bet nieko cia nepadarysi…
    aisku belieka tiketis kad zuckas…plesis…taip kaip padare google…kazkada buvusi nauja search svetaine..
    o dabar tai pasauline kompanija lendanti visur..kur tik yra kazkas inovatyvaus…
    tai judina pasauli…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.