Microsoft Office 2010 pateiktas vartotojų įvertinimui

Nuo šiandien vartotojai jau gali pradėti testuoti iš karto kelių naujų produktų – Microsoft Office 2010, SharePoint Server 2010, Microsoft Office Mobile 2010 ir kt. – beta versijas, pranešė bendrovė Microsoft Lietuva lapkričio 19 d. surengtame naujovių pristatyme verslo klientams.

„Nauji Microsoft produktai suteiks vartotojams daugiau galimybių patogiai atlikti įprastus darbus nepriklausomai nuo to, kur jie yra – biure, namuose ar kelionėje,“ – teigia bendrovės Microsoft Lietuva verslo strategijos ir rinkodaros grupės vadovas Martynas Bieliūnas. Pasak M.Bieliūno, viešam testavimui pristatytų Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010, Microsoft Project 2010, Microsoft Office Mobile 2010 ir Office Web Apps beta versijos leis vartotojams jau dabar pradėti naudotis naujų produktų funkcionalumu. IT profesionalų testavimui skirtas programas galima atsisiųsti iš oficialios Microsoft svetainės http://www.microsoft.com/2010. Ateinančių metų pirmojoje pusėje rinkai planuojama pateikti galutines produktų versijas.

Programinės įrangos kūrėjai pažymi šias pagrindines naujoves:

* Outlook Social Connector. Naujoji funkcija, apjungianti verslo ir socialinę komunikaciją įprastoje Outlook aplinkoje. Specialus programų rinkinys (angl. Outlook Social Connector Software Development Kit (SDK)) leidžia kurti patogius verslo ir socialinius tinklus, dirbant su SharePoint Server 2010 beta versija ir rinkai jau pristatyta Windows Live. Nuo ateinančių metų pradžios plačiausias pasaulyje profesinis socialinis tinklas LinkedIn pradės naudotis Outlook Social Connector galimybėmis.

* Office Mobile 2010 Public Beta. Sukuria galimybę naudotis Office programų funkcionalumu tiek kompiute-ryje, tiek mobiliajame telefone ar interneto naršyklėje.

* Technologiniai ir dizaino patobulinimai (angl. Technology and design advancements) užtikrina sklandesnį ir patikimesnį darbą Office programomis, apima glaudžiau tarpusavyje suderintas Office 2010 ir Office interneto aplikacijas, pagerintą navigaciją, taip pat vaizdo sprendimus, atnaujintas ikonas ir naująjį Office logo.

Įprastos Office programos – personaliniame kompiuteryje, telefone ir interneto naršyklėje

Pristatydamas naujuosius produktus M.Bieliūnas teigė, kad neatsiejamais šiuolaikiškos organizacijos bruožais tapo komunikacijos kanalų gausa (internetas, elektroninis ir balso paštas, SMS, MMS, tikralaikio pokalbio programos, ir kt.), būtinybė dažnai keliauti ir itin greitai spręsti iškylančius klausimus. Tai verčia įmonės ieškoti nepalyginamai efektyvesnių darbo organizavimo formų.

Nauji produktai leis naudotis įprastomis Office programomis bet kur – biure, namuose ar kelionėje. Technologiniai sprendimai užtikrina įprastas Outlook programos funkcijas mobiliajame telefone. Jomis taip pat galima pasinaudoti per naršyklę iš bet kurio interneto prieigą turinčio kompiuterio. „Tikimės, kad naujų produktų suteikiamos galimybės greitai gauti informaciją, keistis duomenimis ir operatyviai priiminėti sprendimus padės mūsų klientams lengviau pasiekti savo tikslų,“ – sakė Microsoft Lietuva verslo strategijos ir rinkodaros grupės vadovas.

20 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    Išbandžiau, neblogas dalykas, bet siųstis neapsimoka, nes beta versija neturi LT kalbos tikrinimo. Teks laukti galutinės versijos.

  2. suck4it parašė:

    O tas visai nieko yra kazkas tokio del ko tureciau keist savo 2003m.?

  3. AuRiMaS666 parašė:

    Turbut, kad ne, jeigu dar sedi su 2003, neperejes i 2007… 😀

  4. suck4it parašė:

    Kad nemaciau nieko ispudingo tuose 2007.. Mano poreikiams uztenka ir senesniu versiju nematau prasmes pereit prie naujesniu.

  5. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Poreikiams taip, nieko mandro, bet patogumu naudotis 2007 lenkia senesnias versijas, gali priestaraut, bet tie kas perejo prie 2007 pripazino jog tikrai patogiau.

  6. suck4it parašė:

    Del ko as labiausiai nenoriu pereit tai, nes visur mokyklose senos versijos ir manau, kad poto ten visai kitaip bus ir paskaui teks pavargt kol surasi reikiama funkcija.. Beto bent jau seniau kiek pamenu budavo kazkokiu nesuderinamumu su senesnem versijom, kai bandai atidaryt faila.

  7. Fostil parašė:

    Taip pat kaip ir suck4it taipogi patogiai sedziu prie 2003 versijos. Universitetuose taipogi sukasi 2003, pripratau prie jos interfeiso ir nera reikalo persikraustyti i 2007. Per tiek metu jau viska daugiau maziau zinau kur ka rasti, tai nematau prasmes naujinti.

  8. tomaxsas parašė:

    Fostil: isitiknes kad visuose 2003 sukasi?

  9. Saydo parašė:

    chebra, baigiam diskusiją be išeities. Čia tas pats kaip žmogui turinčiam Nokia 3310 bandyt prakišt Nokia N900. Jei jam reikia tik skambinti ir sms rašyti, tai kam imti nešiojamą kompo pakaitalą? Skirtingi žmonės – skirtingi poreikiai. Naudoju Office 2007 ir greit pereisiu prie 2010, o kiti ir toliau liks prie 2003.

  10. ToBeX parašė:

    mokykloje buvo 2003, pas motina darbe 2003, namie visada buvo 2003, ktu irgi 2003, esu bandes 2007, bet paprasciausiai nebuvo laiko persimokint, tad gryzau prie 2003, ateis laikas, kai keisis mokyklose, universitetuose, darbuose, tada reikes pasikeist, kad visur dirbt vienoda aplinka.

  11. suck4it parašė:

    Va apie ka ir sneku. Aisku jei yra reikalas nusipirkt offica tai kas be ko, kad senos nepirksi, bet jei piratauji tai ner prasmes siustis tas naujas versijas tik daugiau painiavos. Istikro Lietuva perdaug atsilikus tokiuose dalykuose uzsieni sunkiai berasi kokius 2000 OS, o va atsimenu sulei dar 98 ant keliu buvo, tai ka jau kalbet apie naujas offiso versijas.. ;D

  12. alonzo2 parašė:

    2003 versija yra labai gera, cia vienareiksmiskai…. 😉

  13. tomaxsas parašė:

    ktu yra ir 2007 bet mokina dar ant 2003, kolegijoe jau tik ant 2007, alonzo2 jei 2003 labai gerai tai 2007 puikiai tada

  14. hd797pg2810s parašė:

    Na dauguma tiesiog užsicikliną vienoje vietoje ir jiems ale tipo gerai, kam naujas, kam progresas reikalingas. Žmonės nebijokit naujoviškumo, naujo pažinimas tik į naudą. Nereikia stabdyt progreso.

  15. Domast parašė:

    prie ko čia tie 2003 ir 2007? tema juk apie 2010… jei kas bandėt juos pasisakykit, o jei nebandėt tai kam teršiat eteri?

  16. PauliusBa parašė:

    Na, 2010 yra labai panašus į 2007. Taip pat, kaip 2003 į XP.

  17. suck4it parašė:

    PauliusBa, kuo panasus officas i OS? 😀

  18. AuRiMaS666 parašė:

    Nu pries Office 2003 dar buvo toks Office XP, kurie tarpusavy yra panasus… 😀

  19. suck4it parašė:

    Blmb net nepamenu tokio.. 😀 Gal neatkreipiau demesio tiesiog..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.