Microsoft prašneko apie aplikacijų parduotuvę, Windows 8 Beta

Šią savaitę JAV, San Francisko mieste vykusioje Microsoft konferencijoje programinės įrangos gigantas šiek tiek pakalbėjo apie Windows aplikacijų parduotuvę bei iš esmės patvirtino tai, jog bandomoji Windows 8 versija pasirodys vasario pabaigoje.

Kad ir kaip bebūtų, didžiausias dėmesys buvo skirtas Windows App Store aplikacijų parduotuvei, kuri kuriama naudojant HTML5 ir JavaScript. Pasak Microsoft, ja labai lengva naudotis, naujausios ir populiariausios programos bus išdėstomos pirmajame puslapyje, na, o parduotuvė bus iškart prieinama net 231 šalyse, taipogi ir Lietuvoje.

Naujojoje parduotuvė bus tiek mokamų, tiek ir nemokamų programų. Jų kūrėjams Microsoft leis uždėti mažiausią 1.49 JAV dolerio kainą ir čia padarė gerą žingsnį. Kūrėjams programinės įrangos milžinas duos net 70 procentų visų pajamų iš programos, o jei jos pardavimai peržengs 25 tūkstančius JAV dolerių, jos kūrėjai gaus net 80 procentų visų sugeneruotų pajamų.

Nieko nuostabaus, jog parduotuvė bus iš esmės pritaikyta artėjančiai Windows 8 operacinei sistemai. Užbaigiant kalbas apie mokesčius programų kūrėjams, individualūs asmenys turės sumokėti 50 JAV dolerių metinį mokestį, o kompanijos – 100 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.