Microsoft privalės sumokėti milžinišką baudą

Šie ir praėjusieji metai pasižymėjo virtine ginčų bei teisminių ieškinių. Į teisminius ginčus iki ausų yra įklimpęs didžiausias pasaulyje lustų gamintojas Intel, tuo tarpu federalinis apeliacinis teismas nusprendė, kad draudžia Microsoft pardavinėti Word 2003 ir Word 2007 versijas ir i4i kompanijai gigantas privalės sumokėti net 290 milijonų dolerių.

Viskas prasidėjo nuo to, jog Kanados įmonė i4i šiek tiek ankščiau kreipėsi į teismą ir pareiškė, kad Microsoft pažeidė jų XML formato patentą. Žemesnės instancijos teismas priėmė jau minėtą sprendimą, Microsoft pateikė apeliacinį skundą, tačiau apeliacinis teismas paliko galioti tokį pat sprendimą.

Tiesa, programinės įrangas gigantas neatmetė galimybės, kad pateiks dar vieną apeliaciją, tačiau kompanija veikiausiai turės iš prekybos išimti visus Office 2003 ir 2007 paketus bei juos pakeisti naujais, nes esami neva naudoja pavogtą XML formatą.

Kompanija taip pat pridūrė, kad naujasis biuro programų paketas Office 2010 nebenaudos ginčitinų elementų. Nepaisant to, kad Microsoft privalės sumokėti 290 milijonų JAV dolerių, per šiuos metus Office biuro paketo skyrius kompanijai uždirbo apie 17-18 milijardų JAV dolerių. Taip pat pastebima, kad sprendimai gigantų atžvilgiu dažnai būna šališki, tačiau naudingi vartotojams.

8 Komentarai

  1. neworld parašė:

    Bauda neatitinka temos pavadinimo. Mikrosoft verta didesnių baudų

  2. nugat parašė:

    Ir kur tos baudos plaukia…? 🙂
    Va,sakyčiau už tą baudą būtų geriau sumažinta
    microsoft produktų kaina kokiems 3metams apie75%,tada taip,reali būtų
    nauda vartotojams.
    O dabar,tiesiog bauda… 😉

  3. Saydo parašė:

    Joa, nepritariu baudoms. Visos baudos galiausiai kerta per vartotojų, ne per kompanijų kišenes. Reikia mechanizmų, kurie užkirstu kelia patentų vagystėms. Arba iš vis uždrausti paketų pardavinėjimus, kol iš jų nepašalinami minėti i4i patentai. Žodžiu – laukiu Office 2010..:)

  4. pushaz parašė:

    o,net 290mln,tau nuostolis M$…

  5. Astral parašė:

    O ne paprasciau uzdraust patentus? arba bent jau performuoluot ju taikymo standartus?
    jau ir batui aisku, kad patentai seniai nebeatlieka savo pagrindinio darbo, o daugiau stabdo progresa.

    va padarytu sistema, kad patento kurejas neturetu teises drausti kitiems ji naudoti, bet uz tai gautu iki pvz 20% pelno, ir daug ledu sitoj asaru pakalnej pajudetu.

  6. Ambient parašė:

    Tai tada gal uzdraudzia isvis microsoft produktus, naudokim linuxus ir busim \"laimingi\" ?

  7. Crescendo parašė:

    Žinok Ambient, nors ir tavo pasakyme ironijos daug, bet šiaip norėčiau, kad taip būtų. Aišku pradžioje būtų sunkoka, bet po to viskas ištobulėtų. Daug nemokamų programų, laisvai gali tobulinti, pagaliau atsirastų photoshopas ir kitos rimtos programos Linuxuose (nors ir mokamos, bet vis tiek puiku). Būtų žymiai geriau, nei dabar 🙂

  8. complexxL9 parašė:

    bla bla pagaliau imtu ir tie linuxai mokami pasidarytu kai vartotoju baze isauktu ir zmones iprastu prie ju ir nebemoketu apsieiti taip kaip dabar be maikrosofto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.