Microsoft ramina akcininkus – Windows era truks dar ilgai

Programinės įrangos giganto Microsoft vadovas Stevas Ballmeris susitikime su kompanijos akcininkais pareiškė, jog Windows niekada nepraras savo pozicijų ir aktualumo bei sakė, jog teiginiai, kad Windows era eina į pabaigą, yra nesąmonė.

„Mes esame Windows eroje. Mes joje buvome, esame ir būsime. Aš manau, kad išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių populiarėjimas yra puikus dalykas, o Windows operacinė sistema ir ateityje išliks dominuojanti visuose rinkos segmentuose.“, – sakė S. Ballmeris.

Akcininkus raminti Microsoft vadovui tikrai reikia. Išreikšti susirūpinimai, jog Windows verslo padalinys šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, sukėlė tikrą sumaištį. O Microsoft rinkos dalys, esančios išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkose, yra labai mažos. Nieko nuostabaus, jog Microsoft tikisi, kad Windows 8 padės sustiprinti pozicijas planšetų rinkoje, o Nokia – išmaniųjų telefonų.

5 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    PC rinkoje Windows gal ir išliks didžiausias žaidėjas, bet panašu, kad planšetų rinkoje tai jiems nieko nesigaus 🙂
    Neįmanoma dominuoti rinkose, į kurias įžengi paskutinis 😀

  2. Augustazz parašė:

    jo, cia tiksliai sakai, pc rinkoje kai isitvitino, tai tiketina kad ir liks 🙂

  3. Astral parašė:

    Jei pagamins patogu ir stabilu plansetini OS, tai manau sansu konkuruoti tikrai turi, ypac jei tas plansetas bus pilnai suderinamas/sinchronizuojamas su desktop windoze. O MS sitoj suderinanamu/sujungiamumo su Windows srityje speju kad ypac stengsis 🙂
    Juk i konsoliu rinka jie irgi paskutiniai atejo, bet labai sekmingai konkuruoja su >20 metu patirti konsolese turinciais konkurentais 🙂

    Nepamirskit, kad MS turi daugybe rimtu programeriu ir dar daugiau pinigu reikiamiems programeriams nupirkti. Jei to reikes 😀

  4. Pasisiauses parašė:

    Na nežinau… Jeigu Windows 8 turės visas funkcijas, kaip ir Windows 7, bet suksis ant tokio hardware. kaip dabartiniai Android\’ai, tai tuomet garantuotai bus fail. Tiek greičio prasme, tiek baterijos.
    Kiek Windows sistema vietos užima ir kiek Android, ar iOS… 😀
    Na, o jei jie bandys gaminti galingesnius planšetus, tada kita problema – bus stori, sunkūs ir ko gero nelabai gražūs. O jei bus galingi ir lengvi, bus labai labai brangūs… 😀 Žodžiu visais atvejais – ne kas.

  5. ironvolf parašė:

    Žodžiu neverta spėliot, kol nėra produkto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.