Microsoft užblokavo daugiau nei milijoną Xbox 360

Kiekvieną rudenį Microsoft mus stengiasi nustebinti ir ieško būdų, kaip tinkamai susekti modifikuotus Xbox 360 žaidimų kompiuterius ir juos užblokuoti, kad su šiais žaidimų kompiuteriais jų turėtojai negalėtų prisijungti prie Xbox Live serviso. Kaip žinia, modifikuotais žaidimų kompiuteriais žaidėjai žiūri DVD filmus su neleistinu regionu, įsidiegia alternatyvias operacines sistemas ar, blogiausia, žaidžia piratines žaidimų kopijas, tad nieko keisto, jog Microsoft priešiškai nusiteikusi prieš juos.

Šį artėjantį šventinį sezoną Microsoft mums paruošė milžinišką siurprizą – kompanija pradėjo modifikuotus Xbox 360 žaidimų kompiuterius užblokuoti taip, kad juos naudoti tampa tikrai sudėtinga. Kompanija sugebėjo aptikti daugybę žaidimų kompiuterių su modifikuota optinių įrenginių programine įranga ir ne tik, o visi šių kompiuterių turėtojai nebegali instaliuoti žaidimų į savo turimą kietąjį diską, pasinaudoti Windows Media Player funkcija, naudotis „korumpuotu“ žaidėjo profiliu sistemoje. Kas be ko, prie Xbox Live prisijungti taipogi nepavyksta.

Pradiniais skaičiavimais buvo nustatyta, kad užblokuota beveik 0,6 milijono žaidimų kompiuterių, bet naujausiais paskaičiavimais – daugiau nei vienas milijonas Xbox 360 žaidimų kompiuterių.

Microsoft mano, kad vartotojai, kurių žaidimų kompiuteriai užblokuoti, nusipirks naują Xbox 360 ir toliau žais „švariai“. Visgi, gerai žinomi Xbox 360 modifikacijų kūrėjai sako ne tik radę būdą panaikinti apribojimus, tačiau ir kurią naują programinės įrangos versiją, kurią bus ypatingai sunku susekti.

iXtreme LT (Light Touch) siekia pasiūlyti minimalų apsaugos patikrinimų skaičių, tai yra pakeistą programinę įrangą padaryti tokia, kad ji būtų beveik identiška numatytajai ir taip padaryti ją mažiau susekamą, nei yra dabar. Ši pataisa turėtų ir toliau leisti modifikuotiems žaidimų kompiuteriams žaisti piratines žaidimų versijas ir kitą uždraustą medžiagą be Microsoft pastebėjimo.

5 Komentarai

  1. Bara parašė:

    \’\’Prisizaide\’\’ xebra ;DD

  2. BigMan parašė:

    driogstelejo 😀

  3. linas_mif parašė:

    bilas supyko:D

  4. DjCepe parašė:

    jei ka bilas jau pensijoj sedi

  5. pushaz parašė:

    Nu kartais tikrais stebetis tenka \"izvalgumu\" jusu hebra,neisizeiskit..
    Butu tas M$ norejes,butu senai tuos banus paleides,dabar gi labai gudria strategija padare – prikaupe vertotoju,pririso juos savo servisais (xlive ir t.t.).Aisku,geimu kai kurie nepirko – bet atsiminkit,kad reikejo moekt uz xlive,uz visa parsisiunciama sud.. ir t.t.Cia dar geresni $$$ nei uz geimus,bet kokiu taveju M$ win-win situacija..Nu ir ka,kad pabanino milijona – gi garantuotai puse is ju nupirks vel kita X360,M$ vel pinigai,kai kurie jau bijos flashinti X360,pirks originalus,M$ vel krenta pinigeliai..
    Siaip kas gudrus buvo,to neuzbanino netgi su flashinta konsole – pvz kaimynas mano – turi,kad nepameluot,kokius 200-300 geimu,originalai gal tik 3-4,jokio bano,nieko..
    Cia tie banai buvo pries CoD:MW2 isliedima,ne kitaip,nes gi tokie pinigai nuo jo krenta,visus rekordus sumus (sumuse) pardavimu,galvojat M$ atsisakys tokio pyrago?
    O kas skaiciuoja litus,tas ir vel nusipirkes X360 nusiflashins ir tiesiog nejungs prie xlive,nebus bano,ir zais sau laimingai piratkes..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.