Microsoft vakar pristatė galutinį Office 2010 paketą

Nuo vakar visame pasaulyje verslo įmonės gali įsigyti ir pradėti naudotis galutinėmis biuro programų versijomis Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint 2010, Microsoft Visio 2010 ir Microsoft Project 2010. Kurdama naująsias programas, Microsoft siekė padėti verslo įmonėms didinti jų veiklos efektyvumą ir investicijų į informacines technologijas grąžą. Naujosiomis programomis gali naudotis daugiau nei 90 mln. verslo įmonių visame pasaulyje.

„Office 2010 ir SharePoint 2010 sukurs naujus standartus vartotojų efektyvumo srityje, – teigia Aleksandras Golod, Microsoft Lietuva produktų rinkodaros ir verslo planavimo vadovas. – Naudojantis šiomis programomis įmonės sutaupys lėšų, greičiau pritaikys inovatyvius sprendimus, o darbuotojai galės patogiai dirbti su dokumentais asmeniniais kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ar tiesiog atsidarę interneto naršyklę“.

Naujoji Microsoft biuro programinė įranga pristatyta 14 kalbų. Artimiausiais mėnesiais Office 2010 bus prieinamas 94 kalbomis, įskaitant ir lietuvių.

Startavusios praėjusių metų pabaigoje Microsoft Office 2010 ir SharePoint 2010 beta versijos tapo populiariausiomis visu laikų Office beta programomis. Daugiau nei 8,6 mln. vartotojų visame pasaulyje jau naudoja Office 2010 produktus, net nepasirodžius jų galutinėms versijoms. Taip pat daugiau nei 1000 Microsoft partnerių – informacinių technologijų kompanijų visame pasaulyje – rengia įvairius informacinių technologijų sprendimus, susijusius su naująja biuro programine įranga.

Viena pagrindinių šiais metais išleistos Microsoft biuro programinės įrangos naujovių – efektyvesnis darbas skirtingose aplinkose. Dabar vartotojai vienodai sparčiai ir lengvai gali pasiekti ir dirbti tiek su asmeniniuose kompiuteriuose įdiegtomis programomis, tiek išmaniaisiais telefonais ar tiesiog prisijungę per interneto naršyklę iš bet kurio kompiuterio. Naujosios programos taip pat orientuotos į darbą komandoje – dabar tą patį dokumentą peržiūrėti ir redaguoti gali keli vartotojai vienu metu. Didelis dėmesys skiriamas ir bendravimui internete, socialiniuose tinkluose – Outlook 2010 programoje yra integruotas Outlook Social Connector, kuris visus socialinius srautus pateiks įprastoje elektroninio pašto programoje.

Darbuotojai prieiti prie dokumentų, juos kurti ir valdyti galės iš bet kurio kompiuterio, prijungto prie interneto per Office žiniatinklio programas. Šios programos taip pat pritaikys dokumentus įvairiems įrenginiams – tinklo kompiuteriams, mobiliesiems telefonams. Pastariesiems skirta programa Office Mobile 2010 bus prieinama per Windows Phone Marketplace kaip nemokamas atnaujinimas išmaniesiems telefonams su Windows Mobile 6.5 operacine sistema ir jau turintiems Office Mobile paketą.

Naujieji Microsoft produktai taip pat išnaudoja „debesų“ technologijas (angl. cloud computing), kurios suteikia galimybes informacinių technologijų skyrių darbuotojams diegti ir įgyvendinti įvairius sprendimus.

Microsoft Online Services paslaugomis, kurios veikia „debesų“ technologijų pagrindu, naudojasi daugiau nei 40 mln. vartotojų visame pasaulyje. Šis sparčiai augantis vartotojų skaičius rodo didėjantį „debesų“ technologijų poreikį ir vartotojų palankumą Microsoft produktams. Tokiais sprendimais jau dabar naudojasi gerai pasaulyje žinomos įmonės Kraft Foods, Novartis International, didžiausia pasaulio kalnų kasybos bendrovė Codelco ir kitos. “Debesų“ technologijomis pagrįsti sprendimai po kelių mėnesių bus galimi ir Lietuvoje.

Bendrovė Forrester Consulting atliko tyrimą, kuriuo įvertino anksčiau šiais metais pristatytų naujų Office, SharePoint Exchange ir Office Communications Server 2007 versijų naudojimą ir su programomis dirbančių vartotojų efektyvumą. Tyrimo metu buvo vertinami keturi pagrindiniai įmonės veiklos rodikliai – sąnaudos, visos organizacijos gaunama nauda, lankstumas ir rizikos. Interviu su vartotojais parodė, kad po 7 su puse mėnesių nuo įdiegimo investicijų į naują biuro programinę įrangą grąža siekė 301 proc.

Lietuvos informacinių technologijų bendrovės taipogi laukia naujųjų Microsoft produktų ir sprendimų.

„Šiandien verslo klientams pristatomas Microsoft biuro programinės įrangos paketas pakeis technologijų naudojimo supratimą įmonėse ir ženkliai padidins darbuotojų produktyvumą,“ – įsitikinęs Gintaras Grybėnas, IT paslaugų ir konsultacijų UAB Alna Intelligence generalinis direktorius. Su juo sutinka ir Dalius Butkus, IT sprendimų ir paslaugų bendrovės Blue Bridgev pardavimų ir rinkodaros direktorius: „Microsoft sprendimai išsiskiria tuo, kad jų valdymas yra puikiai pažįstamas vartotojams, o naujos funkcijos, pavyzdžiui, darbas internete, dar labiau išplečia darbuotojų galimybes.“

Programų kūrėjams ir partneriams daug galimybių suteiks ir nauja Microsoft SharePoint 2010 programa, kuriai bus galima pritaikyti įvairius sprendimus, atsižvelgiant į įmonės veiklos pobūdį ir poreikius.

Kartu naudodami ir naują Visual Studio 2010 programą, programuotojai gali pasitelkti gerai pažįstamus programų kūrimo įrankius, norėdami kurti ir taisyti SharePoint platformos sprendimus. Juose taip pat bus galima išnaudoti Open XML, Silverlight, REST ir LINQ technologijas ir jų palaikymą. Be to, programuotojai gali rengti programas, kurios prisijungia prie verslo duomenų, pateikia verslo valdymo informaciją ir įrankius visai organizacijai.

Paskaičiuota, kad SharePoint platformos pagrindu veikiančios integruotos paslaugos, kurias teikia Microsoft partneriai, jau dabar atneša 5,6 mlrd. JAV dolerių pajamų. Šis skaičius 2011 metais gali ūgtelti iki 6,7 mlrd. JAV dolerių.

11 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Kiek mačiau apžvalgų tai gal ir nieko 🙂 Bet dabar nemanau, kad greitu laiku išeis dar viena versija, nes praktiškai nėra ką tobulint apart išvaizdos.

  2. PauliusBa parašė:

    Įdomu, ar jau yra normalių aktivatorių ar vaistų?

  3. ToBeX parašė:

    nezinau, mokykloje mokiaus su 2003 taip man jie ir prilipo, nebent daug dirbt reiktu, tada isbandyciau kazka naujo, bet kai tik retkarciais prireikia, tai tingiu ieskot kur kokios komandos naujuose yra

  4. simple parašė:

    PauliusBa, \"mini-KMS_Act.v1.2_Off2010_VL_EN\" (google).

  5. PauliusBa parašė:

    Šaunu, kad atnaujino Outlook! Nes 2007 offise kaip ir 2003 outlookas yra.
    Ačiū Simple. 😉

  6. Runonce parašė:

    to simple: 180 dienu?:D

  7. simple parašė:

    Negi sunku tai padaryti du kart į metus? Juokis kiek nori, bet šiuo metu tai pats patogiausiais aktyvavimo būdas. O gal žinai ką geresnio? Pasidalink 😉

  8. Runonce parašė:

    Jo,galima baigiantis 30d. laikotarpiui paleisti faila ospprearm.exe esanty C:\\Program Files\\Common Files\\Microsoft Shared\\OfficeSoftwareProtectionPlatform ir pratesti galiojima…ir taip penkis kartus viso 180d.,o po 180d. patikek nei tas \"mini-KMS_Act.v1.2_Off2010_VL_EN\" nepades

  9. simple parašė:

    Juokiesi iš 180 dienų ir pats siūlai tą patį + nepatogiai 🙂 Su mini KMS aktyvatoriumi jau išbandžiau – aktyvuojasi be problemų ir sekančioms 180 dienų.
    PS. pasiskaityk ką reiškia \"Rearm\", \"KMS\" ir \"VL\" 😉

  10. Runonce parašė:

    :D:D:D zinau puikiai ka tas reiskia \"KMS\" ir \"VL\" ir nereik cia vaidyt labai gudra,ir naiviai tiket to kreko ale tipo aktyvinimo budu…ten jis tik ir padaro \"rearm\"tik kad jau visa ymanoma laikotarpy ant kart…tik norejau pasakyt kad ir be jokio spywaro galima ta paty atlikt:D

  11. simple parašė:

    Ech, nuo pat pradžių jaučiau, kad iš Tamstos sužinosiu kažką įdomaus ir slapto. Iš Jūsų rašysenos matosi – išsilavinęs žmogus, tokie juk statybose nedirba! Net nebandysiu klausti, kokias pareigas užimate, bet vis tik smalsu: kuo remiasi ponaitis teigdamas, kad ZWT yra įžūlūs, \"spywara\" kišantys melagiai? Paaukokite keletą kilobaitų TIESOS tamsiai kaimo liaudžiai.

    Su pagarba,
    Duobkasys Jieronimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.