Minimalus atminties kainų mažėjimas išgąsdino investuotojus

Sunku būtų nežinoti, kad atminties kainos yra neregėtose aukštumose, bet investuotojams to negana. Pernai paskutiniame ketvirtyje atminties kainos nukrito 5 % ir tai privertė analitikus pakeisti prognozes dėl šių metų, kas iš karto atbaidė investuotojus. Šis kainų mažėjimas dar vargiai atsispindi galutinėje atminties kainoje, tad džiaugtis dar anksti.

Buvo prognozuojama, kad atminties sektorius šiemet augs apie 60 %, bet pakoreguota prognoze žada jau tik 30 % augimą. Tai išgąsdino investuotojus, dėl ko krito atminties gamintojų akcijų kaina. „Samsung“ akcijos neteko 7.5 % vertės, o „SK Hynix“ – 6.2 %.

Nors nuotaikos kiek pasikeitė niekas nesitiki, kad atminties burbulas sprogs. Tad kainų, kurias turėjome prieš metus tikėtis nereikėtų.

6 Komentarai

  1. Minde parašė:

    ir taip kainos nesamoningai isaugo

  2. ZeroFM parašė:

    monopolis kitaip nepavadinsi kai tik du gamintojai yra

  3. neblogai parašė:

    Galima kalbėti kad kainos neįmanomai aukštos.. Bet įsivaizduokim kad bandant sustabdyti Kimo branduolinių ginklų, ir balistinių raketų programas Korėjos pusiasalyje įsiplieskia karas, ir Samsung, Hynix, LG gamyklos sugriaunamos. Kokios tokiu atveju bus SSD ir RAM atminties, ir įvairių ekranų kainos? 🙂 Ir tai visai tikėtina.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kinai lyg bruzda stipriai dėl atminties kainų ir savo gamyklas pakurti žada. Aišku, bent pirma super duper produktų nebus. O jei gamyklas susprogdintų būtų py_diec

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.