Mobilioji FireFox versija pasirodys šią savaitę

Gerai mums žinomą ir antrąją pagal dydį pasaulyje FireFox interneto naršyklę plėtojanti Mozilla organizacija prasitarė, jog viena iš pirmųjų bandomųjų mobiliosios FireFox naršyklės versijų turėtų pristatyti jau šį mėnesį.

Analitikai su nekantrumu laukia Mozilla bendruomenės žengimo į šią vis dar tesiplečiančią rinką, kurioje taip pat, atėjus šiam, gana žinomam vardui, padidės ir konkurencija. Jei viskas vyks pagal planą, mobiliąją FireFox versiją bus galima išbandyti jau kitą savaitę.

Mozilla viceprezidentas Džėjus Sullivanas teigė, kad galutinė mobiliosios FireFox interneto naršyklės versija skirta mobiliesiems įrenginiams pasirodys dar kitąmet. Tiesa, iš pradžių ją išbandyti galės ne kiekvienas. Pradžioje naršyklė yra pritaikoma Nokia N900 mobiliam interneto įrenginiui, kiek vėliau sulauksime Windows Mobile platformos versijos, o dar vėliau – ir Android atmainos.

10 Komentarai

  1. Creative64x2 parašė:

    O symbian ar šiaip java programos versijos? nejau nebus :\\

  2. Fostil parašė:

    Panasu ne, symbianai tenkinsis tik opera mobile. Bent pakolkas man ir uztenka operos, aisku tik gaila, kad nera kolkas pluginu palaikymo(flasho), bet finalinei versijoje tai bus.

  3. suck4it parašė:

    Matyt nelb apsimoka lyst dabar i java.. Konkurencija su opera ir visvien jau po biski viska perima ismanieji telefonai.. O apie symbian isvis nesneku.. Mires daigtas.. Kas ji isvis gali pirkt… ;D

  4. Fostil parašė:

    Mires mires, bet ka daryt vartotojam kurie turi tokius telefonus kaip omniaHD, juk neirasysi kitos os kaip ant pc.

  5. -NRJ- parašė:

    i omnia HD gali bandyti susideti Windows mobile, tiketina, kad ir android\’as pasikurtu kazkada tai. arba nebent bedos su komponentais kaikuriais

  6. Fostil parašė:

    Na skaiciau apie sitas galimybes, bet vilciu daug neidedu del paprasto dalyko- driveriu. Nauja os = nauji perasyti draiveriai, is samsungo to nesitikiu, kad imsis tokio darbo, o entuziastam manau per daug darbo butu ir neapsiims, visgi uz dyka nieks nedirbs rimtu darbu.

  7. -NRJ- parašė:

    jeigu didelis entuziazmas manau daug ka imanoma padaryti, pc irangos komponentu yra manau daugiau o mobiolioje irangoje daug irangos gamina tie patys Texas Instruments ir kelios stambesnes firmos. tai nemanau, kad rimtiems programeriams butu sunku pritaikyti programinius kodu, kad ir po vargo didelio, jeigu sakykim patys naudoja omniaHD ar kazka panasaus ir turi dideli interesa pasikurti kitokia operacine. svarstytinas dalykas manau. bijau sumeluoti bet omniaHD su windows mobile galimybe net Samsung\’as pats gavojo pristatyti kazkuriuo metu, nes su 6.5 versija naujoves ir galimybes trauke (regis GSM Arenoi skaiciau). tai cia manau tenka luktereti

  8. suck4it parašė:

    Nu ka galiu pasakyt patys kalti.. 😀 As pirma kart paminkiau n70 ir man nepatiko tas symianas poto ejo n73, n95 ir supratau, kad ten slamstas.. As asmeniskai geriau pirkciau java telefona nei symbian.

  9. PauliusBa parašė:

    Geriausia yra Android. Symbian ir Windows Mobile yra vienas kito verti likimo prasme, nors WinMo smartfonams (be touch) lenkia ABSOLIUČIAI VISUS KONKURENTUS ir tikrai yra vertas dėmesio (HTC S740 anyone?). Dar kažkiek vilčių galima dėt į WinMobile 7, kas bus daroma neva nuo 0 ir neturės menkiausio suderinamumo su WinMo … — 6.x.
    Bet kolkas, Android nušlavė viską, kas buvo. iPhone OS išvis toli šūdais plaukt iki Android UI koncepcijos.
    Norėtųs, kad ir PC OS Google ką panašaus padarytų. Nors dabar Windows 7 FTW, bet noris būt vienoj valty. Kadangi dabar labiau jaudina Android, nei Windows 7, tai norėtųs Desktopa atitinkamą turėt, į ką Chrome OS neneša žymiai labiau, nei WinMo savo srity. Taip, tai kvaila :).

  10. wylx parašė:

    Reiks bandyt kažkaip lapę į savo s60 simbianą prisiviliot:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.