Mobiliųjų telefonų rinka sparčiai auga

Kompanija IDC, užsiimanti informacijos kaupimu ir jos sisteminimu, praneša, kad telefonų pardavimai antrajame metų ketvirtyje pasiekė 317,5 milijonų vienetų. Tai 14,5 % daugiau, nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Greičiausiai dviženklį augimą galima paaiškinti besivystančiomis rinkomis, kur plėtra dar gali būti labai sėkminga. Tuo tarpu Vakarų pasaulyje augimas greičiausiai yra susijęs su žmonių noru keisti įprastus modelius į sumaniuosius telefonus.

Didysis gamintojų penketukas nesikeičia – jame, kaip jau įprasta, pirmauja suomių Nokia, kuriai teko 111,1 milijono telefonų, ir 35 procentai rinkos pyrago. Tiesa, rinkos dalis sumažėjo 2,2 procentiniais punktais (nuo 37,2 2009-iais), ir tai rodo, kad kompanija susiduria su aršia konkurencija. Tai labiausiai pasireiškia sumaniųjų telefonų rinkoje, nes Nokia iki šiol nesiūlo pasirinkimo su patrauklia operacine sistema. Samsung išsilaiko antroje pozicijoje su 63,8 milijonais vienetų ir 20,1 procentų rinkos. Trečioje vietoje – LG Electronics (30,6 mln. telefonų), ketvirtoje – RIM (Research In Motion) (11,2 mln.), o penktoje – Sony Ericsson (11 mln.).

Kalbant apie visą pirmąją metų pusę, reikia pasakyti, kad mobiliųjų aparatų pardavimai kilo 18,5 procento, lyginant su analogiška 2009-ųjų dalimi. Jie paaugo iki 620,6 milijonų vienetų, nuo 523,5 mln. praėjusiais metais.

4 Komentarai

  1. lightray parašė:

    nokia jie nieko gero nepagamins ir toliau kris po truputi o samsung mano manymu tiktai kils

  2. linaaslt parašė:

    Niekad negalvojau kad pirksiu samsung tlf, turiu SE X1, dabar pasiemiau Galaxy S, nustebintas tlf galimybems ir patenkintas samsungo gaminiu, manau jie turi daug potencialo! O nokia blestanti zvaigzde mano nuomone, nes nepasiulo to ko reikia zmonems… :/

  3. lightray parašė:

    linas va butent (: kam tam nokia n8 12mp kai vis vien nefotografuoja kaip normalus fotikas ir t.t

  4. lightray parašė:

    gan dideli darba padare google su nexus one kadangi ji paskatino naudoti androida, pradejo populereti samsung ir sony ericsson su samsung(ir dar kitos firmos) tuo pasinaudojo o nokia ne 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.