Modulinė žaidimų konsolė „Piston“

Asmeniniams kompiuteriams skirtų žaidimų rinka vis bando įsibrauti į konsolių teritoriją. Norėdami supaprastinti žaidimų paleidimo procesą, vartotojams vertinantiems plačiaekranius televizorius prieš patogias sofas, „Xi3“ sukūrė „Linux“ pagrindu veikiančią žaidimų konsolę „Piston“.

„Xi3“ šiam projektui gavo finansavimą tiesiai iš „Valve“ ir jau šių metų švenčių sezonu bus galima įsigyti $1000 (apie 2700 Lt) kainuojančią kompaktišką, energiją tausojančią žaidimų konsolę. Kompanija taip pat paskelbė, kad jau priima išankstinius užsakymus.

Oficialiai produktas buvo pristatytas šių metų „CES 2013“ parodoje Las Vegase ir susilaukė dėmesio bei apdavonojimų už savo dizainą. Čia pat „Valve“ paskelbė, kad „Piston“ bus suderinamas su „Steam Big Picture“ rėžimu, skirtu žaisti „Steam“ sistemoje esančius žaidimus per HDTV televizorius. Keisčiausia tai, kad, nors ir daug kainuojantis, „Piston“ nepasižymi galia: X86 architektūros  3,2 GHz keturių branduolių „AMD“ procesorius ir 7000 serijos „Radeon“ GPU. Tačiau kur trūksta megahercų, bus kompensuojama 12 I/O lizdų, kurių net 8 USB! Prie konsolės bus galima prijungti iki trijų monitorių HDMI jungtimi.

To turėtų pakakti šiandienos žaidimams vidutiniais nustatymais, tačiau ateityje konsolė tikrai pradės „springti“. „Xi3“ ramina būsimus klientus suteikdami galimybę ateityje atnaujinti konsolės komponentus su specializuotais moduliais, tačiau visi žinome, kad tai bus brangu ir modulių nenusipirksi vietinėje kompiuterių parduotuvėje. Keista, bet niekur neužsimenama apie „Piston“ kaip asmeninio kompiuterio galimybes, tačiau teoriškai tai turėtų būti įmanoma.

Ir štai paradoksas – kompanija kuria aš pasitikiu ir žinau, kad jie nedaro blogų ėjimų (kalbu apie „Valve“) investuoja į prespapjė. 2700 Litų už „HTPC“ su „Steam Big Picture“? Už tiek pinigų galima susikonfigūruoti monstrišką PC! Vienintelis logiškas paaiškinimas besisukantis mano galvoje — „Piston“ bus beta platforma skirta ištestuoti rizikingam „Steam Big Picture“ saugioje aplinkoje, vengiant masinio susidomėjimo, prieš paleidžiant pačių „Valve“ kurtą „Steam Box“.


Papildymas:
po to kai „Xi3“ paskelbė „Piston“ kainą, „Valve“ pareiškė nebeplanuoją sieti savo ateities planų su šia kompanija. Juokinga, bet gerai, kad laiku susiprato.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.