Žaidėjams skirtų monitorių rinkoje dominuoja „Asus“

„Asus“ gerai žinomas vardas kiekvienam kompiuterių entuziastui, o kompanija turi begalę produktų įvairiems segmentams. „Asus“ taip pat siūlo ir monitorius žaidėjams, kuriuos, pasak paskelbtos ataskaitos, žmonės perka labai noriai.

„DigiTimes“ gauta ataskaita teigia, kad 2015 metais rinkoje buvo parduoti apie 800 tūkst. žaidėjams skirtų vaizduoklių, iš kurių net 40 % sudarė „Asus“ produkcija. Tam įtakos turėjo labai geri „Asus“ monitorių pardavimai JAV, Europoje ir Taivane.

„Asus“ buvo vieni iš pirmųjų, kurie pradėjo siūlyti ROG monitorius, skirtus žaidėjams ir matome, kad ši strategija veikia. Vien per 2015 metus bendras monitorių pardavimų skaičius išaugo net 30 %. Augimas numatytas ir 2016 metais, o žaidėjams skirti monitoriai sudarys 10 – 15 % visų „Asus“ parduodamų monitorių.

„Asus“ pirma pasiūlė „ROG Swift“ vaizduoklį su 1440p raiška bei 144 Hz skleisties dažniu. Tai įvyko dar 2014 metais, vėliau šeima pasipildė dar trimis nariais. Dabar šalia „ROG Swift PG278Q“ modelio su 144 Hz panele siūlomas „PG279Q“ su IPS matrica, 1440p raiška bei 165 Hz skleisties dažniu, greitai pasirodys „ROG Swift“ 34 colių ultra-wide monitorius su 3440 x 1440 IPS matrica bei 100 Hz skleisties dažniu. „Asus“, žinoma, turi ir kitokių žaidėjams skirtų monitorių.

15 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Paaiškinkit kuo skiriasi tie žaidimams skirti monitoriai nuo paprastų ir ar apsimoka juo imti? 🙂

  2. svedas parašė:

    Na jei gera vaizdo plokštė apsimoka (970, 980, 980ti, 390, 390x, fury, nano), jie dažniau atnaujina vaizdą iki 144Hz (pvz jei monikas 60Hz o žaidime turi 90fps, tai skaityk netenki 30 fps), priedo dabar labai apdeda vaizdo iškraipymo mažinimo technologijos Nvidia: GeForce, AMD: FreeSync

  3. TavoMama parašė:

    Skiriasi biudžetu skiriamu reklamai.

    Jei rimtai tai atnaujinimo dažnis didesnis, input lag galbūt mažesnis. Šiaip didesnis refresh rate yra labai gerai, nes visas judesys ekrane "tolygesnis" atrodo, bet kol kas nelabai yra vienos GPU kuri palaikytų pastovų aukštą FPS. Mažesnis ghostingas, jei tai trukdo. Šiek tiek kenčia spalvos, palyginus su IPS. IMO price:performance santykis labai išpūstas vartotojo nenaudai.

  4. SarzzeR parašė:

    Kažkaip ir nujaučiau, kad tie žaidimų monitoriai – labiau reklamai skirti. Manau, kad paprastas padorus monitorius irgi yra geras ir pigesnis pasirinkimas. Tie gaming monitoriai turėtų rūpėt tiems, kurie turi 2 x GTX 980 Ti ar net Titan X ar kokį Fury. 🙂

  5. Aibo999 parašė:

    Net ir turedamas silpnesne VGA ir spausdamas maziau fps pajauti skirtuma. Perejimas nuo 60-70Hz prie 120-144 kaip diena ir naktis, pajudines pele net ant desktopo iskarto gali izvelgti skirtuma. Zaidimuose, ypac fps jis jauciamas dar daugiau. Nebutina imti pacius brangiausiu modeliu, nors jie ir pasizymi puikiomis charakteristikomis, kaip sakykim IPS 144Hz + Gsync ar Freesync. Mano manymu 144Hz yra didziausias pliusas. Zaidejam skirti produktai niekados nepasizymejo labai geru kainos kokybes santykiu.

  6. TavoMama parašė:

    Aš čiupinėjau šitą daiktą http://www.amazon.com/FORIS-FG2421-BK-23-5-Inch-Screen-Monitor/dp/B00GBG5SPO
    Man asmeniškai įspūdžio nepaliko. Aišku tik 120Hz vietoj 144Hz, bet kažkaip meh. GPU buvo 780Ti.

  7. SarzzeR parašė:

    Aš iš tikro irgi girdėjau, kad 60Hz ir 144 – kaip diena ir naktis, nebesinori sugrįžti. 😀

    Toks atrodo visai nieko: http://www.skytech.lt/umfg6eeb06-acer-gn246hlbbid-144hz-led-monitorius-coliu-full-1920×1080-kontrastas-p-275000.html

    P.S. to EIZO kaina, tai kosminė. 😀

  8. Aibo999 parašė:

    Na kaip cia pasakius, net mano motinele pasake kad kursorius glotniau vaiksto desktope su daugiau Hz, o jai virs 50 🙂 Tas Ezio modelis seip yra labai geras, tiek ipult lagas tiek contrast ratio del VA paneles ispudingas, vienas megstamiausiu auksciausios klases geimeriu monitoriu, na bent jau anksciau, visdelto modeliukas jau senas o paneliu kurejai vietoje nestovi. Pats turiu Benq 2730Z tai esu pilnai patenkintas pagaliau nepagailejes pinigu ir isigijes dideli upgreida. O tu SarzzeR jeigu nori pirkti kazka tokio patarciau pasiskaitineti http://www.tftcentral.co.uk ir http://www.displaylag.com

  9. TavoMama parašė:

    Nu bet c’mon TN panelė. Man jau su tuo EIZO spalvos kažkaip kreivai atrodė, o ten gi VA. Turi sėdėt vos ne idealiai per centrą, o aš mėgstu kojas ant stalo susimest, etc. Vienintelis dabar tikrai įdomus produktas rinkoj tai Dell OLED monitorius. Kaina kol kas kosmosas, bet po poros metų bus visai įkandama. Jei išspręs kaip ir žadėjo burn-in problemas bus shut up and take all my money.

  10. Aibo999 parašė:

    Tai cia jau pasirinkimo laisve ka tu paaukosi, ar performance ar vaizdo kokybes 🙂 Vieno produkto geriausio ir tame ir tame deje nera ir kazin ar kadanors bus. Norint geriausio varianto is abieju pasauliu vistiek reikia takytis i auksto skleistines daznio gaming monitorius, nes be sio dalyko tu deje nepriartesi prie geriausio performance.

  11. TavoMama parašė:

    Vat ir ne. Kodėl aš paminėjau tą OLED monitorių. Vieninteliai minusai kaina ir neaišku ar pataisyta "vaizdo išdegimo" problema.
    http://www.techradar.com/us/reviews/pc-mac/monitors-and-projectors/monitors/dell-up3017q-oled-4k-monitor-1311504/review

  12. Aibo999 parašė:

    Pirmas dalykas tai kazin ar apskritai imanoma jy isigyti siuo metu nes tai ne apzvalga o tik prototipo apziurejimas 🙂 Antras uz 5k neabejotinai isigytumei 65 coliu 4k 3d tv filams ir Pasiimtum premium klases gaming monitoriu zaidimams, bei sutaupytumei +- puse kainos 😀

  13. TavoMama parašė:

    Nebžinau ką tada besakyti, jei neskaitai ką rašau 😐 Turėk omeny, kad prieš metus parodytas Sony panašus daiktas kainavo ~$20k.

  14. Aibo999 parašė:

    Na as realistas, ziuriu kas dabar. Tiketis kad po poros metu bus geriau galima amzinai ir visada tai bus teisingas mastymas. Mano draugas neperka naujo kompiuterio jau 6ti metai nes po pusmeciau iseina geresni produktai 😀 Jei isvystis ta technologija dellis, vadinasi ta padarys ir kiti gamintojai, tada gal ir gaming serija bus perejusi prie OLEDo sito as negaliu prognozuoti, o dabar yra dabar. Betkokiu atveju bus kazkokie skirtumai ir as netikiu kad atsiras idealaus viskam, juk tai butu grynas minusas gamintojams. P.S. taip as noreciau kad jie greiciau issprestu problemas ir pradetu masine gamyba, tikejausi jau pries metus tokiu zaisliuku 🙂

  15. Mekis parašė:

    Tai, kad dabar Acer su savo 34-35" monitoriais labai gerai atrodo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.