Montana tapo pirmąja JAV valstija uždraudusi „TikTok“

Montana yra pirmoji JAV valstija, kurioje uždraustas „TikTok“, o draudimas įsigalios nuo 2024 m. sausio 1 d. Montanos gubernatorius Greg Gianforte pasirašė SB 419 įstatymo projektą, pagal kurį nuo kitų metų mobiliųjų programėlių parduotuvės privalės pašalinti programėlę Montanos gyventojams.

Gubernatorius Gianforte teigia, kad „TikTok“ yra „susijusi su užsienio priešininkais“ ir teikia daug naudotojų duomenų Kinijos komunistų partijai. Anksčiau „TikTok“ Montanos valstijoje buvo uždrausta naudoti vyriausybės išduotuose įrenginiuose.

Jei po 2024 m. sausio 1 d. programėlę vis dar bus galima atsisiųsti, Montanos valstija ir programėlių parduotuvės operatoriams, ir „TikTok“ skirs 10 000 JAV dolerių baudą už kiekvieną dieną. „TikTok“ paskelbė oficialų komentarą, kuriame teigiama, kad pasirašytas įstatymo projektas prieštarauja Montanos gyventojų pirmosios pataisos teisėms. Tikimasi, kad „TikTok“ apskųs įstatymo projektą teismui.

18 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Vakar vėlai vakare pokalbis su 30-mete moterimi:
    – Ai einu valgyt pasidaryt, visą dieną nevalgius.
    – Tai ant tiek darbinga diena?
    – Nee, nedirbau, pramiegojau
    – Tai tusas geras buvo?
    – Ne, tiktok uzsisėdėjau.

    Ok, ką ten galima rasti jo tiek laiko praleisti jame? Suprantu YT’e galima rasti kanalų kur ilgas turinys, vos ne kaip serialai, užkabina (tarkim Aurimo kelionių playlist). O ką tam tiktoke rasti?

  2. ziogzzz parašė:

    As tik tok neturiu, bet nesuprantu kam drausti? facebook irgi lai uzdraudzia, nes juk dabar „demokratija“ ir „zodzio laisve“ kitoje formoje, sakyti gali tik tai kas leistina ir sutampa su visu nuomuone (valdzios).

    • nemesis parašė:

      Aš kaip suprantu mes individualiai neturim tiek resursų, kad nustatyti, kas eina prieš mus (ir automatiškai prieš mūsų valstybę), o kas ne. Todėl tie kas turi tuos resursus tai padaro. Mano nuomone turėtų būti sukurti demokratiško pasaulio 10 įsakymų, kur būtų apibrėžta kas yra yra demokratija (pvz tie kas nebijo tarptautinių stebėtojų įsileisti į savo rinkimus, kur vadą renka žmonės), ir kaip santykiai vystomi su demokratiškais draugais, ir kaip su diktatūrom (pvz demokratijom parduodam savo kurtus daiktus /technologijas/paslaugas už kainą x, o ne demokratijom už 10x, perkam daiktus/technologijas/paslaugas iš demokratijų už y, o iš ne demokratijų už y/10 kainą). Iš anksto pateikiamas konkretus planas ką demokratijos padarys kai/jei diktatura padarys kažką. Pvz užpuls vieną draugą vienu tanku, demokratijos jam duos 10x tankų apsigynimui, į juos paleis 5 ilgo nuotolio raketas, demokratijos duos jiem apsiginti 50 ilgo nuotolio raketų.
      Dabar viskas pas demokratyjas yra skystoji masė, kai atoveiksmis vienas – išreiškiamas susirūpinimas arba gilus susirūpinimas.

    • newdiamond parašė:

      demokratija tai kas leidziama valdzios

  3. ZeroFM parašė:

    Tiktok neblokuoja tiesos, tiktok neturi fu/ck chekerių. Sukaupes nemažai video apie šitą fake-demija covid kur youtube, facebook, twitter, instagram buvo blokuojami ir vadinama melagienom …
    Harwarda, Stenforda baigę gydytojai su 10, 15, 20+ patirties BUVO CENZŪRUOJAMI nes tiesa ką sakė apie šita fake-demija NEATITIKO VALDŽIOS NUOMONĖS IR INTERESŲ.
    Man tai vienintelis normalus informacijos šaltinis nes yra nešališkas

  4. Darbdavys parašė:

    As siaip nenaudoju realiai soc tinklu, bet draudimais nieko nepasieksi, kokia cia demokratija jai net norimo appso negali isirasyt, juokinga. Cia labiau turetu sviest kodel kas ir kaip kad pats sprestum, o ne laikyt visais idiotais negalinciais mastyt.

  5. aiwaris parašė:

    del pasakymo fake-demija covid tai pirma karta kai sirgau vos neuzdusau ir tai nebuvo fake tikrai 😀 o i tema tai turetu juos visus blokuoti fb tiktok is visa pan crap nes zmones pripranta prie ju ir tampa kaip narkomanai nesenai vienas draugas tai suprato ir tada istryne savo fb profili nes panoro atgauti real life 😀

    • adex parašė:

      as persalimu esu sunkiau sirges nei kad covid buvau pasigaves, esme ne ligoje o reakcijoje i ja, nes buvo sutirstinta taip lyg maras butu paplites.

      • neblogai parašė:

        Statistika rodo, kad mirtingumas visgi 10x nuo Kovido, lyginant su gripais. Jauniems sirgti gal nieko, bet vyresniems- pažįstu vidutinio amžiaus žmonių kurie be jėgų duso savaites kol išsikapanojo, ir tai tikrai nepalyginama su peršalimais. Nemažai liko ir su vadinamu long-covid, ko niekam nelinkėčiau. Džiugu, kad tai tai pasibaigė, bet tai visgi buvo ne peršalimai.

    • Digixo parašė:

      Net nezinau kaip cia paantrinti, bet pabandysiu. As taip pat labai nusistates pries sita shuda buvau, sakiau cia nesamone ir panasiai ir t.t. Sirgau tris kartus, pirma karta vos nenumiriau. Bet vis viena esu antivaxeris ir sito is manes niekas neismus nors ir vos issikapanojau. Bet suknisti „SKIEPAJ“ nuzude daugiau zmoniu nei covid’as 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.