Mozilla FireFox 4 pasirodys metų gale

Korporacija Microsoft sunkiai dirba ir nori susigrąžinti prarastas pozicijas su Internet Explorer 9 naršykle, Goolge jau siūlo išbandyti Chrome 5 bandomąsias versijas, tad Mozilla bendruomenė susilaukė rimtos konkurencijos. Ką pastarieji mums pasiūlys?

Kaip savo bloge išsireiškė FireFox naršyklės direktorius Maikas Beltzneris, Mozilla bendruomenė tikisi, kad pristatys užbaigtą FireFox 4 naršyklės versiją šių metų gale, tiksliau lapkričio pabaigoje. Žinoma, tai nėra galutinė naršyklės pasirodymo data, tačiau galime numanyti, kad bendruomenė paskubės, nes konkurencija – didžiulė.

Pasak M. Beltznerio, FireFox 4 yra kuriama atsižvelgiant į keletą pagrindinių aspektų. Mozilla nori, kad FireFox taptų dar labiau spartesne naršykle, taip pat praplėsti jos interneto technologijų palaikymą. Bendruomenė taipogi nori vartotojams suteikti pilną naršyklės valdymą ir žada daugybe naujovių net ir įskiepių srityje.

Žinoma, jei viskas vyks pagal planą, pirmąsias FireFox 4 bandomąsias versijas mes turėtumėme išvysti jau šią vasarą, o rudenį – versijas, kurios bus beveik pilnai paruoštos startui. Kas be ko, planai gali kisti, tačiau Mozilla tikslas yra šie metai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.