MSI 300 (AM4) serijos pagrindinės plokštės nepalaikys „Zen 2“ procesorių?

Artėjant „Zen 2“ architektūrą turėsiančių naujų „Ryzen“ procesorių išleidimui vis dažniau pasigirsta kalbos, kad kai kurios 300 serijos pagrindinės plokštės gali nepalaikyti naujųjų procesorių. Dvejonėms yra pagrindo kalbant apie silpną VRM grandinę turinčias B350 motinines plokštes, tačiau dabar pasklido žinia, kad MSI nesiruošia „įjungti“ palaikymo net aukštos klasės X370 modeliams. Tai visiškai kertasi su AMD politika, kai kompanija pažadėjo, kad 300-os serijos pagrindinės bus suderinamos bent su keturiomis „Ryzen“ kartomis iki 2020 metų.

Tam, kad šią vasarą greičiausiai pasirodysiantys nauji „Ryzen“ procesoriai būtų palaikomi senesnių pagrindinių plokščių reikalingas elementarus BIOS atnaujinimas ir aukštesnės klasės MSI pagrindinės plokštės netgi turi USB BIOS Flashback funkciją, leidžiančią atnaujinti BIOS iš atmintinuko. Vieną „X370 XPower Titanium“ savininką MSI techninis palaikymas elektroninio laiško forma informavo, kad 300-oji serija nepalaikys „Zen 2“. Pasak kito neatskleisto gamintojo atstovo, „Zen 2“ procesoriai yra reiklesni galios reikalavimams, kurių 300-oji serija negali tinkamai išpildyti. Visai tai panašu į blefą, kurį buvo sugalvosi „Intel“ su savo Z170 ir Z270 mikroschemų rinkiniais. Buvo įrodyta, kad šiuos mikroschemų rinkinius turinčios pagrindinės plokštės netgi gali pilnai palaikyti spartintus 9-os serijos „Core“ procesorius.

5 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Aš kiek suprantu čia galioja visom AM4 pagrindinėms plokštėms, kurios turi 16 MB BIOS chipą, naujesnės 400-osios serijos turi jau 32 MB BIOS chipus ir jau galės palaikyti Ryzen 3000 procesorius.

    • adex parašė:

      Buvo kazkokios kalbos, kad del atminties trukumo reiketu atsisakyti senesniu cpu palaikymo tam jog galetu palaikyti naujus. Turbut tai susija, ir jeigu tai tiesa idomu ar kiti gamintojai rysis apmazinti bios apimtis vardan nauju palaikymo ir senu atsisakymo, ar tai jau aplamai nebeimanoma del nauju biosu

  2. BC00 parašė:

    Dėl per mažo BIOS čia nauja teorija iškelta, atrodo realesnė už electricity requirements neatitikimus. Jei vis tik pasirodytų, kad BIOS per mažas, tai kaip ir toks zapadlo gaunasi: AMD sakė, kad palaikys, bet MB gamintojai ėmė ir sudėjo per mažus BIOS…

  3. newdiamond parašė:

    tegyvuoja Intel ir tie, kurie sake kad 8 serija negalejo palaikyti siu CPU bent jau ant high end Z170, 270 ploksciu.
    AMD partneriams kazkodel tai ne problema.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.