MSI į savo pagrindinių plokščių BIOS įdiegė „CPU Coller Tuning“ funkciją

MSI praneša apie naują „CPU Coller Tuning“ funkciją, kurią nuo šiol rasite pagrindinių plokščių BIOS‘e. Tai papildomas meniu, kuris leidžia naudotojui pasirinkti savo aušinimo sprendimą, o tada sistema pagal tai parenka energijos sunaudojimo ir srovės limitus. Naudotojas gali pasirinkti, ar jis naudoja gamyklinį aušintuvą, bokšto tipo aušintuvą ar AIO aušintuvą. Nuo to priklausys sistemos sparta.

Lentelėje pateikiama kaip į skirtingus pasirinkimus reaguoja „Intel“ procesoriai su B460 ir H410 pagrindinėmis plokštėmis. Matoma, kad nuo pasirinkimo dažnis skiriasi gana nemažai. Pavyzdžiui, i9-10900 procesorius gali veikti tik 3,9 GHz dažniu, bet pasirinkus galingesnį aušinimą dažnis pakyla iki 4,45 GHz. Kitų procesorių rezultatus pamatysite lentelėje.

4 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    O ryzenam bus?:)

    • adex parašė:

      kogero ryzenams neuzteks biosui vietos tokiems dalykams, tau cia ne intel kad tik 1 kartos cpu sukist reiketu 😀

      • EgidijusL parašė:

        O kas trukdo kiekvienai kartai pateikti bios

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Negalima prikurti tai pačiai pagrindinei plokštei daug BIOS su skirtingų procesorių palaikymų, nes tai būtų košmaras tiek pačiai kompanijai, tiek naudotojams, kurių dauguma nesupranta ką tas BIOS daro, bet bus kažkur išgirdę, kad reikia jį atnaujinti. Tik tiek, kad po atnaujinimo nebeveiks kompas, jei ne tą BIOS parsisiųs. O tada jau garantinio problemos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.