MSI Indija: AMD vaizdo plokštės yra antrarūšės

Savaitgalio metu atsitiko nelabai maloni istorija, dėl kurios gėda turėtų būti MSI, ar bent dėl savo darbuotojų pasirinkimo, kurie valdo kompanijos „Facebook“ paskyras. Viskas įvyko narpliojant „nVidia GeForce Parner Program“ užkulisius ir apkaltinant „Asus“, MSI ir „Gigabyte“ jau dalyvaujant šioje programoje. Kaip žinome iš seniau, tokia programa turi keletą punktų, kurie atrodo monopoliniai. Pavyzdžiui, „GeForce“ vaizdo plokštės turi gauti kompanijų, žaidėjams skirtus, prekinius ženklus tik sau, jų negali naudoti „Radeon“ vaizdo plokštės.

MSI darbuotojas, reaguodamas į kaltinimus, nieko blogo negalvodamas pasakė dalinę tiesą. Jis teigia, kad „nVida“ siūlo geresnę patirtį su savo vaizdo plokštėmis, o žmonės neperka nieko, kas yra žemiau vidutinio lygio. Čia turima omenyje, kad AMD vaizdo plokštės yra antrarūšės ir niekam neįdomios.

Toliau klausiama, ar MSI nebegamins AMD vaizdo plokščių, o nešiojamų kompiuterių serijos bus išimtinai su „nVidia“ produkcija? Atsakymas paprastas ir kiek dviprasmiškas. MSI, neva, mielai vėl siūlys AMD produkciją kai tik tie produktai pasiūlys didesnę nei vidutinę spartą.

Nesunku sutikti, kad AMD sparta atsilieka nuo „nVidia“, bet viskas virsta į tikrai negražią kovą, kurios pralaimėtojai būsime mes, vartotojai.

20 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Mane asmeniškai tai erzina, kad AMD nesugebėjo bent jau GTX1080 aplenkti. Iš principo nervina ir tai, kad sparta priklauso nuo optimizacijos o kaip optimizuota priklauso nuo to ar žaidimo gamintojas renkasi jau paruoštus produktus, kurių daugiausia aišku yra įsiūliusi Nvidia. Tai galutiniame variante VGA sparta priklauso ne nuo galingumo o nuo draiverių suderinamumo. Tad tikėtina jog šitoje vietoje kaip reikiant padirbėjus AMD komandai vega64 gal ir lenktų GTX1080. Tačiau rezultate randasi kažkur tarp GTX1070 ir GTX1070ti. Na ir paskutinis minusas aišku tai maineriai, kurie aplamai minimizavo galimybę šias plokštes pirkti žaidimams. Kainos leidžiasi, bet tas leidimasis labai jau „nuožulnus“ po kol kas.

    • SarzzeR parašė:

      Taip, dažnai sparta priklauso nuo to, ką kūrėjai pasirenka: Nvidia ar AMD, bet galiausiai vis tiek – sparta būna panaši (žinoma, kad būna išimčių). Juk galiausiai žaidimą gauna pati AMD (nors ir buvo kurta su Nvidia VGA) ir optimizuoja su kūrėjais, kad ir AMD vartotojai neliktų nuskriausti.

      Aš ir nesistebiu, kad daugelis kūrėjų sėdi su Nvidia įranga, nes Nvidia turi daugiau finansų paremti juos savo įranga ir manau net pinigais. Ko AMD sau, taip lengvai, leisti negali.

      O kas dėl mining, tai čia jau ne AMD kaltė, kad jų VGA pakankamai gerai kasa kripto valiutas.

  2. Strelok parašė:

    People wont buy anything sub par to it 😀 Prajuokino. Aišku, kad gtx 1080ti lenkia Vega 64, bet pagal realią MSRP yra 200 USD brangesnė. Čia didesnė problema, kad mineriai užkelia kainas ir Vegos 64 kaina panaši į gtx 1080ti. O hight end’a perka tik maža dalis visų žmonių. Pagal steam survey dauguma ant gtx 1060, gtx 970 gamina.

  3. SoTOP parašė:

    Nu va, Indijoje žmonės tik 1080Ti ir Titan Xp perka. Nes sub par niekas nenori turėti. Nors dabar jau ir šitos ne lygis, kai yra Titan V.

  4. Minde parašė:

    zodis „antrarusis“ toks isspaustas truputi, kitaip tariant – zurnalistiskai pagrazintas.

  5. kernel_panikuoja parašė:

    Visoj sitoj GPP-related dramoj esminis klausimas yra ar Radeon’ai gaus toki pat kokybiska ausinima ir PCB kaip „gaming brand’inti“ Geforce’ai tik neteks brand name’o (ar tures kita), AR visgi jie actually bus traktuoti kaip zemesnis segmentas ir pastarieji dalykai bus prastesni. Pirmu atveju bent jau besidomintys neliktu nuskriausti, o antru tai visiska nesamone butu.

    • Stipena parašė:

      Pagal įdėją turėtų keisti tik pavadinimą ir dizainą, bet tuo pačiu gali ir dar kokybiškesnį produktą leisti. Nes jeigu draustų naudoti konkurentų produktams kokybiškus komponentus tai būtų nenuginčijamas įstatymų pažeidimas.

      • killmer parašė:

        Jaučiu tarp eilučių taip ir reikia skaityti: jei esi trečiarūšis, tai ir aušinimą gausi atitinkamą. Tik NVIDIA nenori tiesiogiai taip brutaliai brukti, nes gresia teisinės pasekmės, tai ir suka uodegą gražia forma 😀 Šiuolaikinėje vadyboje nieko nauja.

  6. Dna parašė:

    trečiarūšiams indams neitinka antrarūšės Amd kortos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.