MSI paruošė pirmąją rinkoje AMD 890FX pagrindinę plokštę

Internete pasirodė informacija, kad viena iš pagrindinių plokščių gamintojų, tiksliau MSI, jau yra paruošusi pagrindinę plokštę grįstą AMD 890FX lustu, kurią galėtų pristatyti mažmeniniai prekybai. Galime priminti, kad ši nauja AM3 platformos revizija pasiūlys daugybę naujų funkcijų ir galimybių.

Naujuoju AMD 890FX lustu grįstos pagrindinės plokštės palaikys USB 3.0 bei SATA 6Gbps sąsajas ir iki net šešių PCI-Express 2.0 x16 lizdų. Kol kas ne visiškai yra aiškus elektros konfigūracijos paskirstymas atskiriems lizdams, tačiau tikėtina, kad du kartu veikiantys PCI-Express x16 lizdai veiks pilnu pajėgumu, tuo tarpu keturi – x8 sparta. Tai reiškia, jog šio tipo pagrindinės plokštės turėtų palaikyti Quad CrossFireX technologiją, kuri leidžia panaudoti net keturias AMD vaizdo plokštes ir mus verčia spėti, kad iš šešių PCI-Express lizdų bent jau keturi iš jų bus sujungti su naujuoju šiauriniu tiltu.

Centrinis procesorius bus maitinamas energija panaudojant 5+1 fazės VRM schemą. Kaip pastebime nuotraukoje, aušinimu taip pat pasirūpinta – didelis aušintuvas aušins VRM zoną bei šiaurinį tiltą. Be net šešių PCI-Express x16 lizdų, sutiksime ir vieną PCI lizdą senesnei įrangai. Ši pagrindinė plokštė taip pat taikosi būti pirmąją rinkoje, kuri turės įgimtą SATA 6 Gbps sąsajos palaikymą su net šešiais šios sąsajos lizdais. Tiesa, problemų neturėtų kilti ir su senesne aparatine įranga, nes papildomas kontroleris mums parūpins dar keletą SATA 3 Gbps jungčių. Integruotas NEC kontroleris mums leis pasinaudoti USB 3.0 sąsajos privalumais. Šio tipo jungčių bus dvejos.

Žinoma, kol kas jokių žodžių apie kainą ar pasiekiamumą rinkoje, tačiau mes daugiau tiek iš MSI, tiek ir pačių AMD tikimės išgirsti jau kitų metų pradžioje prasidėsiančioje CES parodoje.


7 Komentarai

  1. Unamed parašė:

    4GB ,max ? ;o

  2. -NRJ- parašė:

    kodel 4GB max? pagal 4 lizdus taip sprendi ar kas?

  3. BigMan parašė:

    Unamed sipa i 1 pcb ramo, galima sutalpinti labai dauk gb..

  4. Ambient parašė:

    Genijus – Unamed :)))

  5. Listo parašė:

    Gal jis tiesiog nepastebėjo dviejų juodų slotų 🙂

  6. Unamed parašė:

    Listo ,o taip tiesa ,praleidau pro akis pora juodu slot 🙂

  7. -NRJ- parašė:

    net jeigu ir praleidai :), vistiek suklydai del 4 gigu ramo, nes 2GB vienam kaule nera pats didziausias ramu variantas. yra ir daugiau aisku ir kaina zenkliai kitokia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.