Mushkin prie 2x nm SSD kol kas nepereis

Kietosios būsenos kaupiklių rinkai vis labiau plečiantis, gamintojai įnirtingai ieško būdų kaip išlikti kuo labiau konkurencingiems, todėl siekiama vis labiau sumažinti SSD įrenginių gaminimo kaštus, nors nauji būdai kartais nepadeda pakelti ir našumą.

Vienas iš būdų pažaboti SSD kainą, tai panaudoti kuo efektyvesnį ir pigesnį jų gamybos būdą. 2008-siais dominavo 50 nm gamybos procesas, 2009/2010 metais – 32 nm procesas, tačiau dabar atėjo laikas 25 nm procesui. Deja, bet metodai, kuriuo naujosios gamybos NAND atmintis dirba su kontroleriais, stipriai sumažino efektyvų talpinamos informacijos kiekį, o sumažėjęs ištrynimo ciklų skaičius atsiliepė SSD tarnavimo laikui. Maža to, sumažėjo rašymo greitis bei išaugo atsarginės failo kopijos \“svoris\“.

Nors OCZ jau pradėjo prekiauti 2x nm SSD, o Corsair planuoja tai pradėti daryti per artimiausius 2 mėnesius, kompanija Mushkin, išgarsėjusi Io ir Callisto Deluxe SSD šeimomis, pasirinko kitą strategiją. Ši JAV kompanija ketina ir toliau prekiauti tik aukščiausius pirkėjų pageidavimus atitinkančiais 34 nm SSD kaupikliais. Mushkin atsargiai žiūri į 2x nm gaminimo procesą, ir planuoja pristatyti šio tipo SSD tik tuomet, kada bus įtikinta jų efektyvumu, o kokybės kartelę bus galima pakelti į kompaniją tenkinantį lygį.

1 Komentaras

  1. daniukas21 parašė:

    beveik pushkin 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.