nVidia prašo gamintojų mažinti 8800GT gaminimo kaštus

Pasak šaltinių, kompanija nVidia visai neseniai susisiekė su savo partneriais ir jiems pasakė, kad reikėtų mažinti 8800GT gaminimo kaštus. nVidia sumanė perprojektuoti 8800GT vaizdo posistemius, taip sumažinant jų gaminimo išlaidas. Tačiau ne tas svarbiausia – svarbiausia yra tai, kad reikia sumažinti vidutinę pardavimo kainą (angl. average selling price arba tiesiog ASP).

nVidia pateikė savo projektą, kaip turėtų būti mažinami pagaminimo kaštai ir tai daroma dėl to, kad 8800GT galėtų visiškai konkuruoti su AMD Radeon 3800 serija, dabar nVidia gali pasigirti tik laiminti spartos atžvelgiu. Priminsime, kad Radeon 3800 serija pasirodė trejomis savaitėmis vėliau, nei, kad aptariamoji vaizdo plokštė, tačiau tai šiai serijai leido padidinti rinkos dalį. Iš pradžių ji buvo 90% prie 10%, AMD nenaudai, tačiau tai pasikeitė į 70% prie 30%, vis tiek AMD nenaudai.

Kaip tikimasi, naujasis gaminimo būdas leis sutaupyti apie 10 JAV dolerių nuo vieno vaizdo posistemio, o tai taip pat leis dar labiau konkuruoti su AMD Radeon 3800 serija ties kainomis. Tiesa nepaisant atrodančios apčiuopiamos naudos, nes tada 8800GT vaizdo plokščių turėtų būti pradėta parduoti daugiau, kai kurie gamintojai nėra tuo patenkinti. Jie sako, kad nVidia nori, kad jie pradėtų gerinti kainos/kokybės santykį, tačiau išlaikytų tokį pat pelno dydį, kas yra sunkiai įmanoma. nVidia pasakė, kad tai tėra pasiūlymas ir jis kol kas geriausiai atitiktų esamas rinkos sąlygas. Kompanija taip pat pabrėžia, kad vaizdo posistemių gamintojai nebus priverstinai prašomi realizuoti pakeitimus, jei jie to nenorės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.