nVidia su 8800 GX2 žada sugražinti „Quad SLI“?

nVidia buvo pirmoji kompanija, kuri išleido vaizdo plokštę, kurioje buvo du lustai – tai GeForce 7950GX2 modelis. Entuziastai tikėjosi iš to daug, tačiau nieko gero neišėjo. Pirmoji pasaulyje plokštė SLI režimu, teoriškai leido turėti net keturis GPU vienu metu. Tačiau tai buvo ne ką greičiau nei dvi 7900GTX vaizdo plokštės, dėl to technikos entuziastai buvo ypač nepatenkinti.

Dabar laikai keičiasi. Tokia technologija tikrai yra patobulėjusi, taigi kodėl nepabandžius iš naujo? nVidia dabar ypač reklamuoja savo trijų SLI vaizdo plokščių sistemą, kuri turėtų pasirodyti visai netrukus. AMD siūlo net keturias vaizdo plokštes vienu metu. Be viso ko greitu laiku pasirodys AMD HD3870X2, kuris, beje bus irgi sudarytas iš dviejų GPU. Tiesa neaišku ar bus galima įdėti tokias keturias vaizdo plokštes.

Be abejo, pasigirdo gandai apie tai, kad nVidia irgi ruošia tokią sistemą, kaip ir ankščiau buvo su 7950GX2, tik dabar ši korta turėtų vadintis 8800 GX2. Tai turėtų būti, kaip ir AMD variante, du vaizdo lustai vienoje plokštėje. Tai leistų vėl gauti net ketverius lustus viename kompiuteryje. Be viso to, nVidia, kaip pamenate, pagamino ypač didelę GX2, dėl to manoma, kad trijų vaizdo plokščių įdėti negalėtume, tačiau kaip bus su AMD HD3870X2? Ji nėra storesnė, tik ilgesnė. Įdomi kova čia, viskas persikelia į „multi-gpu“ frontą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.