Nvidia veikiausiai į 40 nm procesą įšoks su GT218

Kai industrija artėja prie 40 nm technologinio proceso įgyvendinimo grafiniuose procesoriuose, kurie įvardijami kaip vieni iš sudėtingiausių elektronikos įrenginių, tiek AMD/ATI, tiek ir Nvidia jau ruošia savo darbus. AMD pradėjo testuoti savąjį prototipą, o Nvidia atrodo užtruks kiek ilgiau, matyt dar labiau įsigilindama į naująjį techninį procesą.

Žalioji stovykla, pasak Hardware-Infos, pradės 40 nm technologiniu procesu grįstą liniją su nauju GT218 grafiniu procesoriumi. Atsižvelgiant į Nvidia vidinę vardinimo sistemą, GT218 taps žemos klasės GPU gaminiu. Jo kartoje mes dar išvysime ir vidutinės klasės grafinius procesorius GT215 bei GT216, o taip pat ir aukštos klasės gaminį GT212.

Nesunku susivokti, kad GT218 taps populiaraus G98 grafinio procesoriaus šiame segmente įpėdiniu, kuris šiuo metu šmėžuoja GeForce 9300 serijos vaizdo plokštėse. Naujasis grafinis procesorius pasižymės 32 „stream“ procesoriais, 8 tekstūrų vienetais ir 4 rasterizacijos (angl. ROP) vienetais. Kaip ir būdinga žemos klasės gaminiui, magistralės plotis sieks vos 64 bitus. Tiesa, nepaisant to, kad tranzistorių kiekis išaugo, GPU vis dar turės mažą TDP reitingą, tikimasi 22 W, o tai mažiau, nei demonstruoja G98 – apie 30 W. GT218 ruošiamas šių metų balandžiui.

10 Komentarai

  1. Press parašė:

    Tai tik i nauda nVidia. Kuris protingas žmogus pasakykit, kuo skiriasi CPU ir GPU juk (mano manymu) tranzistoriai-tokie patys.
    Tai kodėl nVidia/ATI negalėtų gaminti grafiniu lustu su 32nm?
    Kaip jau tai ruošesi daryti Intel. 😉

    peace!

  2. alfrisz parašė:

    viskas savam laike, juk didziausias INTEL procesoriu varzovas AMD, o ir tas su savo naujausiais Phenom II kurie tik 45nm gamybos. cia tik tau atrodo kodel jie negaletu padaryt to ir ano…o kodel jie uzsiima 40nm ar 32nm, juk teoriskai ir galetu 20nm technologiniu poagrindu grystus GPU ar CpU gamint, bet taip nera

  3. hd797pg2810s parašė:

    Esmė tame, naudojant kuo mažesnę technologija tuo labiau kaista dalys, dėl sumažėjusiu tarpų, o kad sumažinti temperatūra reikia naudoti kitus lyginius kurie lengviau atiduoda temp. į išorę, ko pasekoje pasiekiama mažesnė temperatūra. Tai nėra taip lengva iškart pereit nuo vienos prie kitos technologijos, nors teoriškai tai įmanoma.

  4. shift parašė:

    hd797pg2810s >>>> Tu klysti, kaip tik yra atvirksciai. Kuo mazesnis technoprocesas tuo maziau chipas kaista ir maziau jam reikia energijos bei jo taktinio daznio potencialas yra didesnis. Cia tarpai ne esme, esme kad yra geresnis signalo pralaidumas. Ir joku nauju lydiniu is principo nereikia visur sueina tas pats silicis. Visa problema kaip sukurti tokias jautrias stakles, kurios kone atomu lygmenyje pagamintu chipa.

  5. Press parašė:

    Ačiu visiem atsakiusiem i mana durna klausima.
    Bet apibendrinus (alfrisz)atsakyma , čia tik marketingas:P

  6. Crembo parašė:

    Įdomu, kas bus po 1nm?

  7. jtd parašė:

    pasaulio pabaiga 😀 jej rimtai tai nano vamzdeliu technologija ar kazkas tokio

  8. crooked parašė:

    su silicio plokstem nedais iki 1nm (: pataisykit jai klystu bet ligtai silicio ploksciu riba 20nm 🙂

  9. jtd parašė:

    ir as kazkur girdejau kad mazdaug tiek,bet kol dar pasieks praeis daug laiko

  10. marazinas parašė:

    Gal ir daug, bet maždaug faktas, kad jaunesnės kartos atstovai turėtų sulaukt be problemų tikrai naujos kartos kompiuterių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.