Nauja 16 kontaktų maitinimo jungtis bus PCIe 5.0 standarto dalis

Pirmą kartą apie naują 16 kontaktų vaizdo plokščių maitinimo jungtį sužinojome iš gandų apie RTX 3090 Ti. Tai turėtų būti pirmoji vaizdo plokštė su tokia maitinimo jungtimi. NVIDIA su RTX 30 serija jau sukūrė naują 12 kontaktų maitinimo jungtį, bet ji, tikriausiai, užbaigs savo gyvavimą ir vietoj to vaizdo plokštės naudos 16 kontaktų maitinimo jungtį.

Nauja 16 kontaktų maitinimo jungtis turės 16 energijos tiekimo linijų ir keturias signalų linijas. Kol kas nėra aišku kam reikalingos šios signalų linijos. Visa jungtis yra 18,85 mm pločio, ji nėra maža, bet tikrai užims mažiau vietos nei dvi ar tuo labiau trys 8 kontaktų maitinimo jungtys. Vietos sutaupoma panaudojus mažesnius tarpus tarp jungčių, pereita nuo 4,2 mm prie 3,0 mm. Specifikacijose minima, kad kiekviena jungtis gali saugiai tiekti 9,2 A srovę. Sudauginus gauname 55,2 A, arba 662 W. Oficialiai ši jungtis turės 600 W energijos tiekimo reitingą, tad bus palikta šiek tiek rezervo dėl saugumo.

Ši nauja 16 kontaktų vaizdo plokščių maitinimo jungtis bus PCIe 5.0 technologijos dalis, bet neaišku ar visos būsimos vaizdo plokštės ją turės.

Amphenol ICC introduces the Gen 5, Minitek® Pwr PCIe® connector system. This new introduction CEM 5.0 PCI Express® 12VHPWR auxiliary hybrid connector and cable assembly support the 600W GPU cards. The 12VHPWR connector is not designed to mate with legacy PCI Express® 2×3 and 2×4 12V Auxiliary Power connectors. The 12VHPWR connector power pins have a 3.00mm pitch, while the contacts in a legacy 2×3 and 2×4 connector lie on a larger 4.20mm pitch. New PCIe® Connector System (CEM5) is designed for power applications with current rating upto 9.5A/pin (12 pins energized) and the 4 signal pins supporting signal transmission.

  • Rated current up to 9.5A per contact with all 12 power contacts and 4 Signal contacts

  • Fully isolated terminals

  • Positive locking on housing with low thumb latch operation

  • Low level contact resistance: 6mΩ max.

2 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Fiksavimus turėtų iš šonų daryti nes kiekvienas rinkęs kompus žinom kaip kada iš visos sveikatos nykščiu reikia tą fiksatorių spausti

    • nemesis parašė:

      Jei čia apie tą kabelio auselę-fiksavimosi kabliuką tai man gerai kaip yra atrodo.

      Bet va dėl vietos ir buildo švarumo, tai nežinau. Gal idealiausia būtų jei powerio linija ant GPU būtų dubliuota dviejose vietose (jei tai technologiškai nėra neprotingai sunku):
      * Kartais poweris gerai kad pasiduotų iš pačio gpu galo (kartais ilgesnėm GPU ar trumpesniems korpusams ten jau vietos nebėra)
      * Kartais gal norėtųsi panašioj vietoj kaip dabar yra tik prie prie MOBO ir pvz vertikaliai aukštyn (o gal apačion šalia fan) (kartais ten RAM, CPU aušintuvas ar kita GPU gali būti)

      Dabartinė pozicija pajungimui gal ir patogi, bet ne estetiškai atrodo ir laidų daugiau mėtosi nei norėtųsi…
      Aš tai nostalgiją jaučiu blower tipo aušinimui. Idealu kai vėsų orą paima iš vidaus ir išpučia iškart lauk, o ne atgal į korpusą, tik gal 3 slotų aukščio daryt reikėtų 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.