Naujai išleistas „MacBook Pro“ yra lėtesnis už praėjusių metų modelį

Kartais nutinka ir taip, kad sudėjus greitesnius komponentus kompiuteris tampa lėtesniu. Labai keista, kad su tokiomis problemomis susiduria „Apple“ ir dar su „Macbook Pro“ serija, kuri kainuoja tūkstančius. Paprastai pasakius – tai yra apgailėtina.

Šią „Macbook Pro“ problemą turėtų atrasti kiekvienas apžvalgininkas, o jos paviešinti nepabijojo Dave Lee iš „YouTube“ kanalo „D 2D“. Galingiausias „Macbook Pro“ turi 6 branduolių i9-8950HQ procesorių ir su juo nesusitvarko, nes nesugeba ataušinti. Tai nulėmė, kad senesnis modelis su 4 branduolių i7-7920HQ procesoriiumi video kodavimo užduotį pabaigė greičiau nei naujesnis kompiuteris su i9-8950HQ. Tiesa, persvara tik 4 minutės, bet kai 4 branduolių procesorius laimi prieš 6 branduolių aišku, kad kažkas yra negerai.

Patikrinus paaiškėjo, kad koduojant video i9-8950HQ veikia vos 2.2 GHz dažniu, 700 MHz mažesniu nei bazinis dažnis. Norint išspręsti problemą, „Macbook Pro“ buvo įkištas į šaldiklį, tada video kodavimą kompiuteris pabaigė per 27 minutes ir 18 sekundžių arba 12 minučių greičiau. Daugiau apie tai pamatysite video.

18 Komentarai

  1. adex parašė:

    nu papasakokite kas nors apie obuoli, koks tai kokybiskas gaminys, i kuri sudeta tik geriausi sprendimai, viskas apgalvota ir ispuoseleta 😀

  2. Daemon parašė:

    Bet tai kai stacionaras išeitų už tokias babkes 😀

    • adex parašė:

      kam tas stacionaras, kai yra apple macbook PRO, stacionaras nemadinga pirmas dalykas, kitas dalykas nu tiesiog nemadinga deze, jokio dizaino, krc jo net kampai neuzapvalinti ant kiek jis nemadingas. kokybes tai isvis nerasta, kas isvis dar stacionarus perka nesuprantu kai yra apple kokybiska produkcija, na nebent bomzai…

  3. xFiniti64 parašė:

    eiktu, nebemadingas jau tas aplas, va IFeelYou yra ispranasaves RGB ateiti, nera RGB aple iskart nuleidi i klozeta be kalusimu.

  4. svabas parašė:

    Aplle išdavė viduriniąją klasę ir elitą, kiek jiems džiaugsmo teikė varguolių pyktis ir pavydas dabar jie tik šaiposi ir tyčiojasi

  5. Frantisekas parašė:

    XP, vistiek jie ji perka ne del gelezies, del zenklo perka ir kad i balta parduotuve ieit, kaip i dangu izengt pro rojaus vartus. Perkaista reiskia naudojat netaip. Kur tai matyta kad su mac pro video codint. Ji reik padet ir ijungt kad zenklas sviestu – viskas.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Mac’us zmones perka del MacOS’o, nes siai dienai tai vienintele normali desktop OS. Windows 10 yra kazkoks totalus balaganas ir kratinys UI/UX prasme, ne rimtai, Windows 95 geresni UI turi. Linux’as savo ruoztu neturi normalios desktop ekosistemos.

      Jei nenaudociau Linux’o, tai 99,99% naudociau MacOS nusipirkes MacMini.

    • IFeelYou parašė:

      Pirmiausia pasižiūrėk ką naudoja dauguma video editorių, architektų, muzikos kūrėjų ir profesionalių fotografų nuotraukų apdorojimui, tada galėsi pezėt. Tos pačios programos su tuo pačiu CPU ant MacOS veikia keliskart sparčiau: https://www.youtube.com/watch?v=-P5UWEKSUXo
      Windows yra totaliai kreiva sistema. Ant tiek kreiva kad net sunku apsakyt. Bug’uota iki negalėjimo. Event Viewerį kadanors atsiversk savaitę pasinaudojęs kompiuteriu. Tiesiog dėl didelio paplitimo ir suderinamumo tenka ją naudot.
      Paskutinė normali Windows sistema buvo Windows 2000 Workstation.

      • xFiniti64 parašė:

        Sutinku , kad bugova iki negalejimo windows, bet yra bet. Makas primytivus iki negalejimo, kai reikia pasileist HDR, Dolby atmos, DTS X, blu ray UHD pajungus prie TV ir reseiveriu, gaunasi snipstas su maku, kai reik masinos kompa perfleshinti, gaunasi shnipstas, koki suda papjaustit ant stakliu, sekmes su maku, pajunkt prie 3d spauzdintu ir tt. O ka su geimais daryt ? o KUR RGB ?

  6. Frantisekas parašė:

    nzn, kaskaip neatrodo kad veiktu sparciau
    https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CC-2017-Mac-Pro-vs-PC-Performance-904/
    o dar jei nauji throttlina tai isvis inzinerijos stebuklas.
    O naudojasi daug todel kad tai stereotipas nuo senu laiku.
    Tik prasau nepradet mac os vs windows karu :DDDDD

  7. Stipena parašė:

    Pasirodo problema ne CPU aušinimas, o silpnas VRM kuris neturi aušinimo ir per kelias sekundes perkaista.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.