ES ir JAV pritarė Google ketinimui įsigyti Motorola Mobility

Europos Sąjunga ir Jungtinės Amerikos Valstijos uždegė žalią šviesą korporacijai „Google“, kuri yra artimiausiu metu įsigys mobiliųjų įrenginių gamintoją „Motorola Mobility“, rašoma naujienų portale ZDnet.co.uk. Tam, kad 12,5 milijardų JAV dolerių vertės sandoris galutinai įvyktų, jam dar turi pritarti Kinija, Taivanas bei Izraelis.

Prieš dvejus metus „Motorola“ buvo išskaidyta į dvi bendroves, o „Google“ praeitų metų vasarą nusprendė nupirkti padalinį atsakingą už mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamybą. Daugelio analitikų teigimu, „Google“ tokį sprendimą priėmė ne tiek siekdama žengti į mobiliųjų įrenginių rinką, kiek norėdama įsigyti „Motorola Mobility“ priklausančius 17 tūkst. įvairių patentų. Pastarųjų portfelio išplėtimas savo ruožtu apsaugotų „Android“ operacinę sistemą savo gaminiuose diegiančius gamintojus nuo taip vadinamų „patentų karų“.

Po svarstymų valdžios institucijose buvo prieita prie išvados, jog šis sandoris neturėtų pakenkti konkurencijai mobiliųjų operacinių sistemų rinkoje, tačiau „Google“ bei jos konkurentai bus stebimi valdžios institucijų. Šis stebėjimas, anot ES komisaro, Joaquinas Almunia, bus privalomas dėl jau minėtų patentų tapimo „Google“ nuosavybe.

„Google“ viceprezidentas Donas Harrisonas teigė, jog gautas leidimas įsigyti „Motorola Mobility“ jau savaime yra didžiulis pasiekimas, o kompanijų susijungimas leis ženkliai patobulinti „Android“ operacinę sistemą.

3 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Ir prasidės patentų karai 🙂

  2. simple parašė:

    Seniai jie prasidėjo. Tik dabar Google turės papildomą kozirį, kurio jiems gali ir prireikti, nes pastaruoju metu Apple elgiasi kaip depresuota trylikametė. Nenustebsiu jeigu Apple apimta visiškos nevilties paduos į teismą pačią Google.

  3. ironvolf parašė:

    O man atrodo, kad kol kas tai tik apsispardymas 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.