Naujam gyvenimui prikelti buvę Palm įrenginiai – Pre 3 ir Veer

Mes jau rašėme, kad HP nužudė įsigytos kompanijos Palm vardą, taigi nieko keisto, kad žada naujus išmaniuosius telefonus, kurie bus žinomi nebe pradiniu Palm vardu, tačiau nuo šiol turės giganto vardą. Tai HP Pre 3 ir HP Veer išmanieji telefonai.

Vidutinei klasei skirtas HP Veer tęsia Palm Pixi Plus nutiestą kelią. Jis yra panašaus dizaino, sveria vos 103 gramus, turi 2.57 colio prisilietimui jautrų ekraną, bet pasižymi jau nebe „prilipdyta“, tačiau ištraukiama visaverte QWERTY klaviatūra. Jį taip pat varo spartesnis Qualcomm Snapdragon MSM7230 procesorius, kuris dirba 800MHz dažniu.

Ekrano dydis išlieka labai panašūs į tą, kurį naudojo Palm Pixi Plus, tačiau HP Veer yra visomis prasmėmis geresnis įrenginys. Mes jau minėjome spartesnį procesorių, bet taipogi neužmirškime nebe 2MP raiškos, o net 5MP raiškos vaizdo kameros bei dvigubai daugiau darbinės atminties, tiksliau 512MB.



HP Pre 3 bus skirtas aukštai klasei ir nors jo dizainas yra labai panašus į Veer modelį, jis yra iš kitos planetos. Pre 3 jau sveria 156 gramus, jį varo net 1.4GHz dažniu dribantis Snapdragon MSM8x55 procesorius, jis turi 5MP vaizdo kamerą su galimybe įrašyti 720p rezoliucijos vaizdus, o jo prisilietimui jautrus ekranas yra pastebimai didesnis nei Veer, nes įstrižainė siekia 3.58 colio.

HP Pre 3 turėtų pasirodyti šios vasaros pradžioje. Abu, tiek HP Veer, tiek ir Pre 3 varys HP plėtojama webOS operacinė sistema, tačiau kompanija ne tik nepaminėjo išmaniųjų telefonų kainų, tačiau ir operacinės sistemos versijos, kuri darbuosis išmaniuosiuose telefonose. Visgi tai turėtų būti jau antrosios kartos webOS operacinė sistema, o telefonų savininkai ateityje turės galimybę ją atnaujinti.

2 Komentarai

  1. Vytautas parašė:

    Tai foto, kaip suprantu, pavaizduotas veer?
    Tai dabar tiap išeina, kad senasis pre (na su pagerintom spec.) -> veer, naujas pre -> visiškai naujo dizaino?

  2. SB parašė:

    Veer didele foto, Pre 3 – sone, mazoje. Jie labai panasiai atrodo, tik kad Pre 3 didesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.