Naujame AMD produktų išleidimo plane patvirtinimas, kad „Zen 4“ išleidimas tikrai šiemet

„Zen 4“ mikroarchitektūra pagrįsti staliniams kompiuteriams skirti „Raphael“ procesoriai bus išleisti iki šių metų pabaigos, o jų TDP reitingai prasidės nuo 65 W. Tą matome naujame AMD produktų išleidimo plane. „Raphael“ procesoriai turės LGA1718 (AM5) lizdą ir palaikys PCIe Gen5 bei DDR5 atminties technologiją. AMD šiuo metu jokios kitos informacijos nepateikia.

Naujas ekstremalių žaidimų nešiojamųjų kompiuterių produktų segmentas gaus „Dragon Range“ procesorius. Nors AMD neskelbia jokių pranešimų dėl branduolių skaičiaus, išskyrus tai, kad šie procesoriai turės daugiausiai branduolių nešiojamų kompiuterių segmente žaidėjams. Tad galėtume spėti, kad branduolių bus 16.

Tikėtina, kad „Dragon Range“ yra pagrįstas „Raphael“ siliciu, jame taip pat bus integruota grafika – tai nauja funkcija, kuri dabar įtraukiama į staliniams kompiuteriams skirtą silicį. AMD patvirtina, kad šios dalys bus tiekiamos su DDR5 ir PCIe Gen5 technologijų palaikymu. Pagal produktų išleidimo planą šio gaminio galima tikėtis 2023 m.

Ploniems ir lengviems nešiojamiesiems kompiuteriams skirti „Ryzen 7000“ turės kodinį pavadinimą „Phoenix“. Tai bus 35-45 W mobilieji procesoriai su LPDDR5 ir PCIe Gen5 palaikymu. Tikėtina, kad „Phoenix“ mobilieji APU bus išleidžiami kaip „Ryzen 7000U“ serija.

2 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Gaming ultrabook. To dar nematėm.

    • kernelis parašė:

      Tai kad matem – Asus ROG Flex’ai pvz.. Ne tik, kad ultrabook’as (X13), bet ir gaming plansete (Z13).

      Va ko mes realiai nematem, tai pardavime gero pasirinkimo AMD ultrabook’u su high end 15W APU. Nebuvo 5800U gamos (dabar net vis pora variantu tik Lenovo), speju nebus ir 6800U. Nu nebent is US ieskot – ten daugiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.