Naujas būdas prietaisus valdyti judesiu – „MYO“ apyrankė.

Į nuotolinį prietaisų valdymą judesiu daugelis žvelgia skeptiškai, nes kolkas niekam nepavyko sukurti technologijos, kurios pagalba procesas vyktų sklandžiai, neatrodytų bereikalingas ir neerzintų vartotojo. Panašu jog ši utopinė idėja pradeda formuotis į išbaigtą ir rinkai pasiruošusį produktą.

„MYO“ gestų sekimo apyrankė veikia fiksuodama raumenų skleidžiamus elektros signalus — darant atitinkamus judesius, kiekvieną jų galima išsaugoti kaip funkciją su reikšme. Raumenų skleidžiami signalai yra pakankamai unikalūs, kad normalioje rankos būsenoje nebūtų užfiksuotas netyčinis signalas. Užsidėjus šią apyrankę ant rankos šiek tiek žemiau alkūnės, galima kontroliuoti bet kokį suderinamą prietaisą. „MYO“ kūrėjai teigia, jog prietaisas judesius registruoja taip greitai ir tiksliai, kad atrodo jog jis skaito mintis ir yra žingsniu priekyje. Taip yra dėl to, kad dar nepabaigus daryti gesto, jo signalas prietaisui pakankamai aiškus o paklaida minimali.

Kol kas „tiesiai iš dėžės“ preitaisas suderinamas su „Windows“ ir „OS X“ operacinėmis sistemomis, bet kūrėjai šiuo metu aktyviai dirba prie „Android“ ir „iOS“ sistemų palaikymo. Apyrankė yra universali ir prisitaiko prie rankos dydžio ir tipo. Prietaisas turi „Bluetooth 4.0“ elektros energiją tausojančią bevielę jungtį, „ARM“ tipo procesorių ir ličio-jonų bateriją. Kūrėjai planuoja „MYO“ plačiąjai rinkai pristatyti šių metų pabaigoje, bet užsakymus priima jau dabar oficialioje projekto svetainėje. Kaina apie 400 Lt.

3 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Va čia tai geras aparatas 🙂

  2. daimonass parašė:

    PO metu naudojimo ranka nukris 😀

  3. ironvolf parašė:

    Bent žinosi nuo ko nukrito xD

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.