Naujas Marvell valdiklis žymiai pagreitina kietųjų diskų darbą

Marvell šiandien pristatė 88SE9130 SATA 6.0 Gbps valdiklį, kurio pagalba naudojant HDD ir SSD diskus viename kompiuteryje, galima pasiekti informacijos perdavimo greitį, prilygstantį SSD, tačiau duomenis laikyti pigesniame ir talpesniame HDD.

Naudojant „protingus algoritmus“ Marvell lustas automatiškai prisega failus ir direktorijas į SATA kietos būsenos diską, tačiau visi duomenys saugiai laikomi HDD diske. Po Marvell atliktų bandymų su jų naujuoju valdikliu, buvo pasiektas 80% SATA SSD greitis, nors informacija buvo laikoma mechaniniame kietajame diske.

„Mūsų naujojo valdiklio ir HyperDuo technologijos atradimas yra didelis žingsnis pirmyn SATA technologijoje.

Dėka mūsų glaudaus bendradarbiavimo su partneriais, naujasis lustas įgalins iki šiol neregėtą greitį ir labai mažas energijos sąnaudas.“ – teigė Alan Armstrong, Marvell vice prezidentas.

Asus, ASRock, MSI ir Gigabyte palaiko naująją Marvell technologiją ir pasiūlė (ar pasiūlys) motinines plokštes su naujuoju Marvell 88SE9130 valdikliu.

2 Komentarai

  1. Deft parašė:

    Vo cia tai geriausia naujiena kogero bus

  2. adijux parašė:

    Aš jau ilgai laukiau, kada bus padidinta duomenų rašymo ir skaitymo sparta, o ne talpa. Bus įdomu pamatyti realius rezultatus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.