Nauji AMD procesorių ir vaizdo plokščių išleidimo planai

Pasirodė naujos skaidrės iš AMD, kuriose galime pamatyti, kas mūsų laukia ateityje. Kol kas šių skaidrių tikrumo patvirtinti neįmanoma, bet jose matoma informacija atrodo visai tikėtina.

Pradžiai apie procesorius. Pagal skaidrę 2018 m. sulauksime „Pinacle Ridge“ procesorių. Jie vis dar kliausis dabartinių „Ryzen“ „Summit Ridge“ architektūra, tad tai veikiausiai bus tiesiog nauja revizija, padidinsianti dažnį. Vėliau, 2019 metais, sulauksime tikro dabartinių „Ryzen“ pakeitimo. Tai bus „Matisse“ architektūra su „Zen 2“ branduoliais. Kaip įprasta AMD politikai, šie procesoriai vis dar veiks AM4 pagrindinėse plokštėse.

Laukiantys APU procesorių jau kitais metais išvys „Raven Ridge“, o 2019 pasirodys „Picasso“ procesoriai. Jie vis dar naudos tą pačia „Raven Ridge“ architektūrą.

Grafikos srityje AMD žada jau kitais metais atnaujinti dabartinį „Vega 10“ grafikos procesorių. 2018 metų trečiame ketvirtyje turėtume sulaukti „Vega 20“. Tai veikiausiai bus tik „Vega 10“ smulkus atnaujinimas lustą pagaminus naudojant pažangesnį 12 nm techprocesą. Skaidrėje rašoma, kad tuo metu išleidžiamos „Vega 20“ vaizdo plokštės turės PCIe Gen 4 sąsają.

Dar viena skaidrė užsimena apie „Ryzen 5 Pro Mobile“. Tai, savaime suprantama, nešiojamiems kompiuteriams skirtas procesorius su integruota „Vega“ architektūros grafika. Kaip matome iš AMD pateiktų rezultatų, naujasis procesorius lenkia tiek praėjusios kartos pačios AMD flagmaną, tiek „Intel“ „Kaby Lake“ i5 procesorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.