Nauji „Ryzen“ inžineriniai pavyzdžiai, tarp jų 16 branduolių procesoriai

AMD ir toliau dirba prie savo „Ryzen“ procesorių, nes kompanija su vykusia architektūra nori įeiti į kuo daugiau rinkos segmentų. Kiek seniau buvome rašę, kad AMD galimai ruošia 16 branduolių „Ryzen“ versijas, panašu, kad tai tiesa, nes randasi šių procesorių įrašai, tiesa, kol kas minimi tik inžineriniai pavyzdžiai.

Šie 16 branduolių galiūnai turi „Whiteheaven“ kodinį pavadinimą, o jų dažniai bus 3.1-3.6 GHz diapazone. Kol kas nežinoma, koks šių procesorių TDP reitingas ar kokia jų jungtis. Bet pasitelkiant ankstesnius gandus, galime sakyti, kad jie bus talpinami į X390/X399 mikroschemų rinkinius turinčias pagrindines plokštes.

Tuo pačiu skelbiama ir daugiau „Ryzen“ inžinerinių pavyzdžių. Kai kurie, tikriausiai, bus skirti mobiliam segmentui.

46 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Dabar si procesoriu butinai reikia istestuoti DX11 1080p zaidimuose, lyginant su 7700K OC 5GHz ir padaryt isvada, kad AMD gaidys 🙂

  2. Stipena parašė:

    Kad ir kaip apžvalgininkai stengėsi, bet apklausos vistiek rodo jog Ryzen 5 geriausias CPU launch nuo 2010 metų. https://www.3dcenter.org/news/umfrage-auswertung-wie-ist-der-ersteindruck-zu-amds-ryzen-5

  3. Ambient parašė:

    O AMD atsilieka geimuose ? Kad kai kur Inteli lenkia. O kas bus kai sutvarkys problemas su ram’u ?
    O ka bekalbet apie darba su programomis? Kainos kokybes santykiu inteliui totali zopa..

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    😀

  5. gorro13 parašė:

    Epinis paveikslelis 😀

  6. kernel_panikuoja parašė:

    Man asmeniskai tai vienas dalykas is AMD puses nepatiko, kas susije su Ryzen. Savo marketinge jie deklaravo branduoliu skaiciaus „demokratizavima“ desktop’e, bet vistiek R5 serijoj paliko 4 core variantus. Kad „nebalamutint“ zmoniu, R7 turejo buti 8-core, R5 6-core, o R3 ir zemiau – 4-core, kur paskiri modeliai butu atskirti dazniais ir SMT supportu. Dabar 4 branduoliai vis dar aiskiai sedi mainstream’e, kai jau senai jam laikas is ten pizdint 😀 (kalbu apie Desktop/WS).

    Dar labiau nepatiko tai, kad kazkam Intel’yje, kas matomai niekaip negali pamirsti Q6600 laiku, susisizofrenino i HEDT su Kaby Lake X atitemt 4 branduolius.

    Zodziu, as buvau naivus ir tikejau, kad po Ryzen’o isleidimo Dekstop’o mainstream’as greitai numigruos prie 6 branduoliu ir as galesiu salygiskai pigiai, uz kokia 220-280eur nusipirkti koki nors Intel 6 core modeli is busimos LGA115x platformos (pavyzdziui, coffe lake – kaip ir turetu toks buti) savo linux box’ui, bet kazkaip jau pradejau dvejoti – tokia nuojauta, kad jeigu ir bus LGA115x 6 core, tai kokie eilini karta i7ti po 350+.

    Jeigu ne darbui/hobiams reikalingas tam tikras linux’o x86-only softas, tai stopudovai pereiciau prie ARM’o ir pamirsciau visas sitas Intel/AMD intrigeles 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Dėl tų 4 branduolių su R5 tikra tiesa. R7 – 8c, R5 – 6c, R3 – 4c. Taip turėjo būti!!!

      • Stipena parašė:

        Man realiai jokio skirtumo ar ten R3 ar R5 užvadinta, kas nuo to keičiasi? Manau žmonės renkasi ne pagal pavadinimą. Kas dėl Intel HEDT, tai manau čia tiesiog strateginis bandymas kuo ilgiau rinkoje išlaikyti 4 branduolius.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Mano galva tai yra prastas produktų pozicionavimas. Intel iki šiol tvarkingai darė desktopuose. Perki i7 žinai kad 4c8t, i5 – 4c4t, i3 – 2c4t. Tiesiog yra tęstinumas. Bet tai gali ir pasikeisti, kai išleis Coffe Lake, su 6 branduoliais (tikriausiai). Pas AMD dabar košė. SU R7 viskas aišku, gauni 8c16t, su R5 nežinančiam jau maišalynė. Neužtenka pasakyt, vietoj i5 pirk patinkantį R5.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Keiciasi branduoliu kiekio entry level kaina ir tiek. Dabar R5 prasideda nuo ~180eur, ties kuriais gauni 4 branduolius. Jeigu nori 6, reikia bent 240. Tai nera kazkoks milziniskas skirtumas, visgi butu buve geriau, jeigu nuo 180 is karto prasidedu 6 branduoliai. 60eur skirtumas mainstream’e yra gana reiksmingas, be jo 6-core greiciau populiaretu.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Kaip sakant žingsnis į ateitį. Galėjo ir kokį locked išmesti procą, kad tik pigiau.

            • Stipena parašė:

              Tai siūlai AMD dirbt iš įdėjos dar primokant useriui kad tik pirktu?

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Ne iš idėjos, viskas nėra taip kaip 2+2. Produktai specialiai sukuriami tam tikroms pakopoms. Ar taip, ar taip R5 1400 kainuoja pagaminti tiek pat kaip R7 1800X, visi iš to pačio lusto ir netikiu, kad dabar yra tiek defektuotų lustų, kad patenkintų visą R5 seriją.

                • Stipena parašė:

                  Jei neklystu pagal skaičiavimus iš 113 chipu tik 46 sveiki gaunasi kurie apima visą R7 seriją, o likę tenka R5 ir ten jau nežinia kaip gaunasi. Bet esmė tame jog silicio vaflis kainuoja pinigus ir reikia kažkaip padengti kaštus ir dar uždirbti pinigų. Iš kur dabar mums žinoti, gal AMD jau išskaičiavo taip kad mažinti kainos nebegalima kitaip eis į minusą? Gal jau ir taip mažą R5 linijos kainą kompensuoja R7 linija.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Tos mano minties del R5 nereiketu priimti kaip AMD smerkimo ar „varymo“. Zinoma, jog tik pats AMD gali zinoti visas tikslias priezastis. Be to, tik pacio AMD reikalas, kaip ka jis market’ina – nei man zinot, nei man sprest tai.

                Ka as norejau pasakyti, tai tik tai, jog spekuliatyviai ivertinus tai, ka zinome, 4C R5 variantai labiau tiketina priimti „politiskai“, ir kad man asmeniskai norejosi matyti visus R5’tukus nemaziau 6C.

                Neturiu nieko pries nei AMD, nei Intel nei dar ka – visi turi idomiu daiktu. Labiau priesingai – stebiuosi AMD’o sugebejimais daryti pusiau stebuklus su Ryzen’ais ir tiketina Vega, ivertinus tai, kokioje bukleje jie buvo.

                Dar galeciau prideti, kad OpenSource/Linux prasme AMD daug draugiskesnis, nei NVIDIA, kalbant apie GPU.

  7. Mindaugas Klumbis parašė:

    Stipena>> pasibaigė grandinė

    Nemanau, kad į minusą pardavinėja. Jei į pliusą eitų tik R7 procai tai iš karto bankrotas būtų. Aš viską suprantu ką tu nori pasakyt, AMD reikia uždirbti, ir tikrai reikia, nes kitaip nieko negausim gero ateityje. Bet aš manau, kad su pavadinimais reikėjo paprasčiau padaryt ir tiek. Tai kas per procas bus tada po R3 ženklu? APU tikriausiai? Reikėjo jiem kaip nors atskirą vardinimą sugalvot.

  8. Ambient parašė:

    Bet kuris perkantis kompa pasiziuri testus ir jam nusisvilpt kiek ten brnaduoliu. Svarbu kainos kokybes santykis su konkurentu t.y. Intel’iu. AMD Intel’i pralenke, kas bus rytoj neaisku.

    Ir kokios dar jums bedos su pavadinimais??? Tiesiog tai procai skirti konkuruot su tam tikrom Intel’io procu grupem, kad pirkejui butu aiskiui, kas ka atitinka uz mazesne kaina 🙂

    • jokbon parašė:

      tik nep tu man proto amd intelio nepralenke, ir nepralenks.
      Jie kaip ir buvo mulcytaskingo pusfabrikaciu karaliai taip yr lyko.
      VO

      • jokbon parašė:

        bet man labai idomiai skambejo tas dalykas kad amd architektura gali buti dar tobulinama nes cia tipo tik isivaziavimas ir bus dar kazko.
        na jei amd isgivens is to ryzen ir sukurs ka gero kaip ir zadejo jog jis dar bus tobulinami daugiau tai jop gal pralenks, bet dabar nieko nepralenke. kaip ir buvo lenke inteli multitaskinge taip ji ir lenkia.

  9. Ambient parašė:

    Naujas Guru3d review’as, tiesiog dziaugiasi AMD sekme: http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-5-1600-review,1.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.