Nauji Prolimatech procesorių aušinimo sprendimai

Kai daugelis aušintuvų gamintojų pristatinėja tik kosmetiškai pakeistus bokšto (angl. tower) tipo aušinimo įtaisus, „Prolimatech“ nusprendė žengti kur kas išradingesniu keliu. Įmonės planuose kol kas neįvardijami du nauji aušintuvai, kuriami išskirtinai „Intel LGA 2011“ platformai, praneša TechPowerUp.com.

Pirmasis modelis primena vieną iš dabartinių įmonės flagmanų – „Genesis“. Skirtingai nei pastarajame, kurio vienas radiatorius stovi statmenai, naujajame modelyje abu skirtingo dydžio radiatoriai stovi lygiagrečiai. Mažesnis radiatorius turėtų būti nukreipiamas į vakarinę pusę nuo procesoriaus aušintuvo, o didesnysis – į rytus, link operatyviosios atminties modulių. Oro srautas nukreiptas į pagrindinės plokštės montažinę plokštę. Naudojamų šilumą pernešančių vamzdelių (angl. Heatpipes) skaičius šiame LGA 2011 lizdo procesoriams skirtame aušintuve lieka nepakitęs – jų bus šeši – lygiai tiek, kiek ir „Genesis“ modelyje.

Nuotraukos iš Expreview.com

Nors antrojo „Prolimatech“ aušintuvo dizainas kol kas egzistuoja tik brėžiniuose – jis kur kas egzotiškesnis. Čia šiluminiai vamzdeliai padaro tris U formos vingius, iš kurių du vingiai pasibaigia aliumininiais radiatoriais. Centre išdėstytas aušintuvo pagrindas, o virš jo įrengti dar du radiatoriai. Oro srautas keliauja šonine kryptimi, link korpuso galo. „Prolimatech“ inžinieriai nenuleido radiatorių pernelyg žemai ir paliko pakankamai vietos operatyviajai atminčiai. Panašu, jog šį aušintuvą galima „apginkluoti“ net penkiais 120 mm skersmens aušintuvais.

Kol kas tik brėžiniuose esantis antrasis „Prolimatech“ aušintuvas. Iliustracijos iš Expreview.com

Pirmasis „Prolimatech“ modelis tikrai turėtų pasiekti parduotuvių lentynas, tačiau nėra žinoma kada tai įvyks. Tuo tarpu kyla nemažai abejonių dėl antrojo modelio. Gamintojas nepraneša nei kada ir ar išvis šis modelis bus gaminamas bei pardavinėjamas.

5 Komentarai

  1. simple parašė:

    Genialus sprendimas! Turbūt kiekvieno spartintojo svajonė yra nukreipti +80C oro srautą į pagrindinę plokštę, bei darbinę atmintį.

  2. Spygliuotas parašė:

    O kas trukdo apsukt aušintuvus ir nukreipt oro srautą į išorę?

  3. simple parašė:

    Ir kas iš to? Oras atsimušęs į dėžės šoną grįš atgal po to pasklis visame korpuse, priedo sugadins oro cirkuliaciją. Tikrai nieko iš to gero.

  4. Spygliuotas parašė:

    įprastų aušintuvų oro srautas irgi atsimuša į pagrindinę plokštę ir nieko… išsicirkuliuoja tas oras. O jeigu labai aktualu išpūsti kuo greičiau tą šiltą orą iš korpuso, gi tokiu atveju kombinuotą sistemą reikia daryt. vienam korpuso gale įpučiamas šaltas, kitame išpučiamas šiltas. O nuo CPU aušintuvo lai skirstosi po visą tą korpusą ir atsimušinėja į šoną ir visur kitur. nes sukurtas mini skresvejis vistiek išstums lauk tą šiltą orą. jokia problema, jei protingai sistema padaryti. be to, galima panaudoti ir tokį korpusą, kurio šonas nėra aklinas, o su tinkleliu, tada toks sprendimas aušinimo dar tik geresnis…
    O antras aušintuvas išvis baikos, nukreipei ventiliatorius į korpuso galą ir važiuoja šiltas oras link galo 🙂

    žodžiu reik nepatingėt ir truputį pamąstyt kaip tinkamai viską išdėlioti, o ne pulti teigti, kad šūdas ir tiek…

  5. simple parašė:

    Įprasti, tai čia "stock’iniai"? Spartintojai (apie ką ir rašiau) ir šiaip PC entuziastai jų nenaudoja, dėl visiškai apgailėtinų sistemos temperatūrų, bei keliamo triukšmo. Beje, tos temperatūros ir yra dėl nevykusio dizaino, kuris yra naudojamas vien dėl itin plataus suderinamumo – jie tinka bemaž kiekvienai sistemai.

    Su karšto oro išstumdymu kiek nepataikei – toks aušintuvas sugadins (kaip pats išsireiškei) "mini skersvėjus". To pasekoje kils bendra visų komponentų temperatūra. Išbandęs tai praktikoje + tai liudija standartinių aušintuvų bandymai.

    Nelabai žinau kas tai yra "kombinuota sistema", bet kiek supratau iš aprašymo, tai yra standartinis dėžės aušinimo sprendimas daugumoje (normalių) kompiuterių, kuriuose tokie pasityčiojimai kaip Expreview bus naudojami itin retai. Tie, kurių temperatūros/sistemos stabilumas nedomina, tiesiog džiaugsis savo turbo-reaktyviniais AMD/Intel standartiniais aušinimo sprendimais.

    Nepaisant visko, tavo siūlomas variantas "apversti" ventiliatorius (mano manymu) vistik yra priimtinesnis, nei tai, ką siūlo "Prolimatech", o tai daug ką pasako apie jų profesionalumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.