Naujos versijos „PlayStation 5“ konsolės turi mažesnį 6 nm lustą

Pasak „Angstronomics“, trečiasis PS5 konsolės modelis kodiniu pavadinimu „CFI-1202“ turi mažesnį sisteminį lustą, vadinamą „Oberon Plus“. Naujausias „Sony“ konsolės variantas turi atnaujintą lustą, pagamintą naudojant TSMC 6 nm technologinį procesą. Ši litografija yra suderinamas su pirminiu 7 nm techprocesu, tad norint perkelti gamybą į pažangesnę litografiją nereikia nieko adaptuoti.

6 nm „Oberon Plus“ turi tą pačią konstrukciją kaip pirmtakas ir neturi jokių procesoriaus konfigūracijos pakeitimų. Tai reiškia, kad „Zen2“ branduolių ir RDNA2 grafikos architektūros nepasikeitė. Dėl pažangesnės litografijos „Oberon Plus“ plotas yra mažesnis ir siekia apie 260 mm², palyginimui, originalo plotas yra 300 mm². Šie pokyčiai reiškia, kad konsolei reikia mažiau energijos ir mažiau reiklaus aušinimo sprendimo.

Tai taip pat reiškia, kad naudojant vieną silicio plokštelę galima pagaminti daugiau lustų, todėl numatoma atnaujintos konsolės gamybos kaina gali būti šiek tiek mažesne. Ateityje „Microsoft Xbox“ serijos konsolės, kurios taip pat yra pagrįstos 7 nm AMD sisteminiu lustu, gali būti atnaujinamos su 6 nm litografija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.