Naujos Google Android versijos jau pakeliui

Šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose vykstančioje Google I/O konferencijoje interneto milžinas paskelbė kai kuriuos skaičius bei greitai pasirodysiančių naujų versijų ypatybes susijusias su mobiliąja Android operacine sistema.

Konferencijoje buvo patvirtinta, jog Google netrukus pristatys naują planšetiniams kompiuteriams skirtą Android 3.1 operacinės sistemos versiją, kuri, kaip ir pirmtakas, turės Honeycomb kodinį vardą. Naujoji versija pasižymės tokiomis naujovėmis, kaip kad galimybe keisti programų valdiklių (widget) dydį, bei prie planšetinio kompiuterio prijungti daugybe išorinių įrenginių per USB sąsają, įskaitant peles, klaviatūras ir panašiai.

Google Android 2.4 versija skirta išmaniesiems telefonams, kurios kodinis vardas yra Ice Cream Sandwich, pasirodys kiek vėliau, tiksliau šių metų ketvirtąjame ketvirtyje. Apie ją daug kalbėta nebuvo, tačiau užsiimta, kad ji sujungs geriausias Android 3.0 Honeycomb ir Android 2.3 Gingerbread savybes, tačiau bus pilnai pritaikyta išmaniesiems telefonams.

Kalbant apie skaičius, pasak kompanijos, per vieną dieną pasaulyje yra aktyvuojama apie 400000 naujų Android operacine sistema pagrįstų įrenginių, o bendras tokių įrenginių skaičius jau peržengė 100 milijonų ribą. Tuo tarpu Android Market parduotuvėje drauge mokamų ir nemokamų programų yra kiek daugiau nei 200 tūkstančių.

3 Komentarai

  1. Vytautas parašė:

    Man jų pavadinimai tai patinka. 😀

  2. ironvolf parašė:

    Sūnų galėsi taip pat pavadint 😀

  3. SB parašė:

    Kažin dar daug desertų liko?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.