Naujos kartos grafiniai posistemiai bus net 50% spartesni?

Naujos kartos kompanijų nVidia ir AMD grafiniai posistemiai, kurie bus gaminami TSMC gamyklose pasitelkus ypač pažangų 28nm technologinį procesą, kaip pranešama, gali būti netgi apie 50% spartesni, nei esamos kartos gaminiai.

Daugelis iš jūsų turbūt žinote, ką reiškia naujas, pažangesnis technologinis procesas. Jis leidžia į lustą sutalpinti daugiau tranzistorių, sumažinti jo energijos sueikvojimą, jį pagaminti kainuoja pigiau, o tokie lustai dažniausiai būna spartesni, nei pagaminti senesniu technologiniu procesu.

Štai šaltiniai TSMC gamyklose teigia, jog naujasis 28nm technologinis procesas leis padidinti grafinių branduolių dažnius netgi iki 45%, lyginant su 40nm technologiniu procesu. Pridėkime atnaujintas lustų architektūras, tad naujos kartos grafiniai posistemiai turėtų būti ypač greiti.

Pasirodė ir nauja informacija susijusi su tuo, kada gi naujos kartos grafiniai posistemiai pasirodys. Nors vis dar neaišku, ar AMD naująją HD 7000 šeimą pristatys dar šiais metais, ar kitais, šiuo metu nurodoma 2012 metų data. nVidia jau ankščiau pareiškė, kad nauji jos produktai pasirodys tik 2012.

4 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    kaip rasoma nezinia ar bus jie tokie spartus, bus dar ziurima i elnergijos vartojima, gali buti sumazinti dazniai ir didelis OC potencialas 🙂 bus idomu pamatyt ar issipidys tai

  2. Augustazz parašė:

    na bent 30 proc tai turetu buti greitesni, kaip ir kiekviena karta 🙂

  3. daniukas21 parašė:

    idomu ar kada pritaikys 3d tranzus 🙂

  4. newdiamond parašė:

    sapaliones grynos…..30 proc…ne daugiau…..

    ka jie ten pristatys realia 6 karta ati….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.