Naujų „nVidia“ vaizdo plokščių reikėtų tikėtis liepą

Žaidėjai labai laukia naujų vaizdo plokščių iš „nVidia“, bet, panašu, kad ilgai laukę dar palauksim. Naujausia informacija rodo, kad kažko naujo iš „nVidia“ galėtume tikėtis vidurvasarį, veikiausiai, liepos mėnesį.

Šia labai įdomia informacija pasidalino atminties gamintojas „SK Hynix“. Jie „GamersNexus“ atskleidė, kad GDDR6 masinė gamyba startuos už kelių mėnesių, maždaug vėlyvą birželį/ankstyvą liepą. Tuo pat metu turėtume sulaukti ir naujų vaizdo plokščių, kurios ir naudos šią atmintį. Tai turėtų būti „nVidia“ „GeForce“ 11 serijos vaizdo plokštės. Manoma, kad daugelis iš jų naudos GDDR6 atmintį.

„SK Hynix“ siūlys dviejų tankių atminties lustus, 1 GB ar 2 GB per lustą. Todėl turint 256 bit atminties kontrolerį galime matyti 16 GB/8 GB atminties konfigūracijas. Šiuo metu šios atminties pagaminimas kainuoja apie 20 % daugiau nei įprastos GDDR5, tad aišku, kad šis pabrangimas atsispindės ir galutinėse kainose.

21 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Tai jeigu GDDR6 startuoja liepą tai tikėtis plokščių tą patį mėnesį manau neverta (sunku būtu patikėti, kad tiekimo grandinė tokia ištobulinta, kad nereikalauja pradinių kiekių sukaupimo, „tiesiai iš lysvės į puodą“?). Jei jau ir išleidinės naują kartą tai rudenį, kadangi rugpjūtis tiesiog atostogų mėnuo. Na tokia nuomonė… tikiuosi jog klystu. Na juk ryt dar kažkokį pranešimą žadėjo padaryti… gal iki pietų pristatys naują kartą 🙂

  2. Strelok parašė:

    Nu kada pamatis, kad sumazejo esamu gpu pardavimas tada ir isleis.

  3. newdiamond parašė:

    Ko cia visi pergyvena del tu nauju ploksciu as nesuprantu, kad Jums geimai neina, ar Koloniuka tikites aplenkti penkioms minutems GPU teste ?

    • ZeroFM parašė:

      Todėl kad dabartinė nvidia karta yra 2 metų senumo ir nauja gpu karta su 1080 performance už ~300eu tikrai manau geras deal

      • Andria parašė:

        Svajuko dramblionės 😀

        • ZeroFM parašė:

          980Ti 650USD , 1070 379USD performance 1:1 galima sakyt .
          980 550USD , 1060 250USD , performance pastarosios naudai visose rez .
          Taigi drambliuk pirmiausia apsišviesk pats

          • Andria parašė:

            Titan Xp 1200USD ->> Titan V 3000 USD. Pamiršk tokias kainas Lietuvoj 😉 Nepmaneu, kad prasčiausias iš popieriaus gamintas GTX 1070 mažiau nei 450Eu būtų kainavęs 😉 + Nepamiršk, kad buvo šuolis iš 28 į 24nm, sparta kilo smarkiai. DDR6 20proc brangesnė, turės daugiau CUDA nauja karta – silicis brangesnis. Spartas augs, bet kainos tikrai kils kartu.

            • SoTOP parašė:

              Titan V ir visi prieš tai buvę titanai yra skirtingo segmeto kortos, jų kainos neturi nieko bendra. O GTX1070 tai tikrai yra pigiau buvę, nors niekada jų kuo pigiau specialiai neieškojau, bet esu matęs po 420 ne kartą.

              • Andria parašė:

                Na aš tokių kainų nepamenu. Normalūs modeliai visada apie 500 kainavo. Kas bus su kainom – puikiai sako brangimas. Kažkada Gigabyte WF3 GTX 770 pirkau už 900lt. Vos pasirodžiusią Gigabyte wf3 gtx 970 už 1100lt. Vos iškeptą MSI Gaming X 1070 už 550 Eurų. Kaina išaugo dvigubai už tą pačia xx70 😀 Nemanau, kad xx70 kainuos mažiau nei 600eurų. Nenustebčiau jeigu ir 650-700.

            • ZeroFM parašė:

              gtx 780 650$ vs gtx 970 330$, po metų gtx 780 buvo sudaužyta visose rez 2x pigesnės kortos kurios tech procesas toks pats , visi spec mažesni apart 3.5GB vs 3gb ir didesnių MHz .
              Kai tik pasirodė 1070 laisvai galėjau paimt už mažiau nei 400eu bet kur kas labiau gundė 980ti AMP! Extreme , G1 gaming už 320eu bet kadangi jau turėjau viena tai susilaikiau .

          • IFeelYou parašė:

            1070 niekada tiek nekainavo, čia MSRP.
            Dabar visai kiti laikai. Atmintis žymiai brangesnė, nVidiai konkurencijos nėra, kriptokoinus gamina visi kas netingi. nVidia būtų visiškia kvaila užsidėjus mažas kainas. Tie geimeriai jau senai niekam nebeįdomūs, kad ir ką kompanija viešai deklaruoja. Joms svarbu tik pinigai. O kažkoks geimeris taupantis kiekviena centą ir kas 4 metus nusiperkantis price/performance value kortą jų tikrai nedomins. Nes maineris nusipirks 20x 2080Ti.

            • SoTOP parašė:

              Europoje ne, bet JAV tai prieš prasidedant Crypto būdavo akcijos už 330-340$, jeigu ne crypto tai dabar tokias už mažiau nei 300$ tikrai būtų galima rasti. Europoje irgi butu eurais mažiau nei 380 tikrai.

      • IFeelYou parašė:

        Aha jo, už 300 eur 😀 Gal norėjai pasakyt už 800 eur?

    • IFeelYou parašė:

      Aš pilnai pritariu newdiamond, nesuprantu ko čia verkt dėl tų plokščių. Sėdi pusė forumo su 1080 ir geriau ir laukia nežinia kokio stebuklo kur bus +10 FPS. Nebent tikrai dėl benchmarkų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.