„Navi 31“ grafikos procesorius gali turėt 384 bit atminties valdiklį

Pasirodė naujos „AMD Navi 31“ specifikacijos, kuriose minimas naujas Stream branduolių skaičius, PCIe Gen5 ir 384 bitų atminties magistralė. Atsakydamas į „3DCenter.org“ praėjusią savaitę paskelbtą „Navi 3X“ specifikacijų atnaujinimą, Greymon55 nurodė, kad informacija apie RDNA3 grafikos procesoriaus atminties magistralę yra neteisinga. Dabar teigiama, kad „Navi 31“ turės 384 bitų magistralę (ne 256 bitų), o „Navi 32“ – 256 bitų (ne 192 bitų).

Tai svarbus pokytis ir svarbus atminties pralaidumo padidinimas AMD serijai. Darant prielaidą, kad kiekviena iš šių plokščių turės bent 18 Gb/s GDDR6 atmintį, tai vien „Navi 31“ atmintis suteiktų 864 GB/s pralaidumą ir tai net neatsižvelgiant į „Infinity Cache“. „Navi 32“ atmintis suteiktų 576 GB/s pralaidumą, o „Navi 33“ atminties posistemė liktų nepakitusi – 128 bitų ir 288 GB/s.

Reikia paminėti, kad 384 bitų konfigūracija ne tik padidina pralaidumą, bet taip pat gali sumažinti atminties modulių skaičių, o tai gali lemti pigesnį gaminį ir mažiau aušinimo pajėgumų reikalaujantį produktą. Seniau buvo kalbama, kad „Navi 31“ gali turėt 32 GB atminties, o su 384 bit magistrale atminties talpa neviršytų 24 GB.

Be to, remiantis naujausia informacija, kad RDNA3 GPU flagmanas turės 1 GCD (Graphics Compute Die) ir 6 MCD (Memory Compute Dies), „Navi 31“ kelių lustų dizainas gali gerokai skirtis nuo anksčiau sklandžiusių gandų. Užuot turėjusi du skaičiavimo procesorius, kelių lustų konstrukcija paliestų tik atminties posistemę (L3 Cache/Infinity Cache), o grafikos procesorius vis dar būtų monolitinis.  „Twitter“ naudotojas @AMDGPU_ parengė vaizdinę naujausios informacijos demonstraciją:

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.