„Navi“nebus orientuota į sparčiausių vaizdo plokščių segmentą?

Gandų malūnas ima įsukinėti „Navi“ architektūrą, kurią naudos sekančios kartos AMD vaizdo plokštės. Pirmosios žinios nėra džiuginančios laukiantiems ypatingo spartos proveržio. Bent šiuo metu galvojama, kad „Navi“ yra skirta pakeisti dabartines RX 580 vaizdo plokštes, kurios paremtos „Polaris“ architektūra.

Pasitelkdama sumažintą 7 nm procesą AMD galimai atliks panašų žingsnį, kurį atliko pakeisdama R9 390X į RX 480. Panaudojant pažangesnį gamybos metodą naujos kartos „Navi“ vaizdo plokštės turėtų pasiūlyti tik „RX Vega 64“ artimą spartą. Gera žinia – už mažesnę kainą. Jei tai pasirodytų tiesa, AMD dar kartą parodytų besanti labiau suinteresuota didesnį pajamų srautą generuojančia vidutinės klasės rinka, antrą kartą iš eilės atiduodant high-end pozicijas konkurentei „nVidia“, kuri galės toliau pateikti produktus už didesnę nei ją tenkinančią kainą.

Kažkiek daugiau optimizmo „Navi“ vaizdo plokštėmis suteikia tai, kad jos galimai sulauks agresyvių architektūrinių pokyčių ir nebus dar vienas GCN architektūros patobulinimas. Taip pat gali būti įdiegtas ir ir Ray Tracing Acceleration technologijos palaikymas. Pastarąją išskirtinai kol kas palaiko tik „nVidia“ kompanijos „Volta“ spartintuvai.

1 Komentaras

  1. Daimonass parašė:

    Jai vidutinė sparta pakils 10-15%, būsiu patenkintas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.