Nelaimėlis nusipirko suklastotą Intel Core i7-990X procesorių

IT portalas Guru3d.com skelbia, jog „Intel“ forume atsirado pranešimas, neva internete galima įsigyti suklastotų „Intel Core i7-990X“ centrinių procesorių. Pasirodo, vienas šios klastotės pirkėjas išleido šimtus JAV dolerių, kad gautų tikrą atgyveną – LGA 775 lizdui skirtą „Pentium“ CPU.

Kol kas išlieka neaiškus tikslus gauto „Intel Pentium“ modelis mat apgautas pirkėjas jo taip ir neišbandė, tačiau aišku viena – tai tikrai ne „Intel i7-990X“ procesorius, mat jo dydis skiriasi nuo „Pentium“ linijos lustų. Klastotės principas labai paprastas – tiesiog ant senučio „Pentium“ procesoriaus pagrindo buvo išgraviruoti „Core i7-990X“ būdingi gamybiniai žymėjimai.

Perkant kompiuterių komponentus iš mažai žinomų mažmenininkų ar tiesiog paprasto fizinio asmens, kad ir tame pačiame eBay aukcione, kyla didesnė tikimybė ne tik įsigyti suklastotą produktą, bet ir nebeatgauti savo pinigų. Ir atvirkščiai – perkant iš didelių ir patikrintų mažmenininkų, mažėja tikimybė gauti neoriginalų produktą, o įvykus tokiai situacijai, prekė turėtų pakeičiama nauja arba, pirkėjui pareikalavus, grąžinti pinigai. Deja, bet pats gamintojas, šiuo atveju „Intel“, nėra įsipareigojęs padėti nukentėjusiajam.

Nuotrauka iš Guru3D.com

2 Komentarai

  1. proekspertas parašė:

    Omg, paduociau i mentura 😀

  2. Chevy parašė:

    Jei per PayPal pirko tai viskas čiki.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.