Nešiojami kompiuteriai su „Ryzen 4000“ ir 8 branduoliais kainuos nuo 629 USD

Panašu, kad kai kurie nešiojami kompiuteriai su „Ryzen 4000“ mobiliais procesoriais, kurie turės iki 8 branduolių, bus įperkami net neturint krūvos pinigų. Pavyzdžiui, „Acer Swift 3“ (SF314-42) kompiuteriai su „Ryzen 7 4700U“ procesoriumi turi rekomenduojamą 629 USD kainą. Tai atrodo neįtikėtina. Žinoma, kompiuteris neturės diskrečios grafikos, bet net integruot „Vega“ grafika leis pažaisti senesnius nereiklius žaidimus ar kai kuriuos eSporto žaidimus. „Acer Swift 3“ yra daugiau biudžetinis kompiuteris, bet tikrai gali patenkinti daugelio poreikius. Be to, gauname net iki 11,5 valandų baterijos veikimo laiką su 50 Wh baterijos talpa. Kompiuteris turi 14 colių 1080p ekraną ir sveria 1,22 kg.

Turintys šiek tiek mažiau pinigų galės rinktis „Acer Aspire 5“ (A515-44) nešiojamą kompiuterį su „Ryzen 5 4500U“ (6 branduoliai) procesoriumi už 519 USD kainą. Šis kompiuteris turi 15,6 colių FHD ekraną, kitos specifikacijos neskelbiamos.

Suprantama, kad ir kiti nešiojamų kompiuterių gamintojai pasiūlys savo produktų su 8 ar 6 branduoliais už patrauklias kainas, tad galvojantiems apie naują kompiuterį dabar reikėtų palaukti. Jei tik yra galimybė.

4 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Tiek Aspire, tiek Swift 3 atrodo labai neblogai pagal kainas ir pajėgumą, bet manau su modeliais šiame plačiai paskleistame pranešime yra padaryta klaidų. Taip, yra Swift 3 modelis su 4700U, tačiau yra ir 4500U modelis, kuris jau yra išbandytas bei aprašytas. Žvelgiant į Geizhalz- būtent Swift3 4500U su 8GB ir 256GB yra už €600; su 512GB-jis €700, o su 4700U ir 512GB- €800. Tuo tarpu Aspire- 4500U 8GB 256GB kaina prasideda nuo €500, kas mano manymu tokiam kompiuteriui yra tiesiog puiku. Visgi- tai 15,6 colio pigiena, bet sverianti vos 1,8kg, su neblizgiu IPS ekranu, aliumininiu rėmu, piršto atspaudo nuskaitymu, gana galingu CPU ir iGPU ir nemažai kitų teisingų dalykų.
    Man pačiam visgi įdomesnis yra Swift3, nes man nešiojame svarbiausia yra kuo mažesnis dydis/svoris. Tai štai, nešiojamas su 14 colių ekranu sveriantis vos 1,2kg yra puiku, ir toks jau tiktų. Jo charakteristikos: APU boost yra leidžiamas iki 30W, ilgam darbui- nustatyta ties 18W. Procesoriaus temperatūros žemos, taigi tikėkimės eis tą 18W su RyzenAdj pakelti iki 25W ar daugiau, kad žaidimuose dažniai būtų išlaikomi aukšti. Atmintis visa įlituota, nes naudojamas LPDDR. Bet kas įdomu- tai 8GB modeliai eina su LPDDR4 3200, tuo tarpu 16GB modeliai- su pralaidesniu ir taupesniu LPDDR4X 4266. Taigi, jei bus naudojama ne vien naršymui- patartina rinktis būtent 16GB modelį. Su juo ir žaidimai turėtų eiti labai neblogai- spėčiau kad ~80% MX150/250/330 lygio nespartinus, arba ~100%- jei eis paspartinti. Taipogi yra klaviatūros pašvietimas, piršto nuskaitymas, nemažai lizdų (netgi HDMI) taigi tikrai nelabai daug yra kur prikibti- tik kad nėra SD skaitytuvo bei kad ekrano ryškumas nėra labai aukštas.

    • Daimonass parašė:

      “ APU boost yra leidžiamas iki 30W, ilgam darbui- nustatyta ties 18W. Procesoriaus temperatūros žemos, taigi tikėkimės eis tą 18W su RyzenAdj pakelti iki 25W ar daugiau“

      Tokie dalykai reguliuojami yra naudotojo ar pačių gamintojų per BIOS’ą ?

      • neblogai parašė:

        Nešiojamo gamintojas nustato šias galias savo norimose ribose (šiaip yra trys tokie nustatymai- fPPT galia labai trumpam laikui, sPPT yra dar vienas nustatymas rekomenduojamas iki 275 sekundžių laikui, ir paskutinis- sustained power limit- pastoviam darbui (čia tas 18W). Dar yra kiti nešiojamo gamintojo nustatomi, pvz temperatūriniai ribojimai, kurie taip pat gali sumažinti galią pasiekus tam tikrą ribą.

        Na o vartotojui- paprastai nieko to keitinėti gamintojas neleidžia, bet sakykim su 2500U APU- buvo aptikta, kad galima iGPU suteikti daugiau galios jei apriboji CPU dažnius- tai perleisdavo daugiau galios iGPU ir pakeldavo fps žaidimuose. Picasso karta tai, ir DDR dažnį daugmaž pataisė, o Renoir lyg ir išvis gerai galią paskirsto. O vėliau- vartotojų buvo atrasta, kaip daugelį tų gamintojų nustatytų ribų pakeisti, ir parašytos neoficialios RyzenAdj/Ryzen Controller programėlės, leidžiančios nešiojamo galią ir temperatūras nustatyti pagal save. Tačiau dabar reiks dar patikrinti, ar tai veiks su naujaisiais Renoir procesoriais, ir taip pat- kaip veiks su kiekvienu konkrečiu nešiojamo modeliu, nes ir seniau patikimai veikė ne su visais. Taigi, gerai būtų palaukti kol apie tai bus žinių, nors šiaip ir su 18W Renoir pasirodo maždaug taip, kaip Picasso su 25-35W.
        Na ir dar prie viso to- teko matyti ir dar kažkurią programėlę lendančią dar giliau, leidžiančią RR/Picasso reguliuoti RAM’o nustatymus ir pan.- bet nepamenu kaip ji vadinosi. Su Renoir U-serija- pranešama kad jiems baterijos taupymo tikslu yra numuštas Infinity Fabric dažnis (lyginant su H-serija), ir tai kažkiek atsiliepia produktyvumui- taigi galimybė tai pareguliuoti taip pat būtų naudinga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.