Nešiojamųjų rinkoje AMD kovos su savo platforma

Vieni iš didžiausių pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintojų, tai yra Acer ir Dell, anonsavo savo naujuosius nešiojamuosius kompiuterius, o įdomiausia yra tai, jog jie yra varomi išskirtinai AMD komponentais pagrįstomis platformomis.

Kaip pranešama, Acer pristatys Aspire 5553G, kai Dell – Inspiron M501R nešiojamuosius. Dell pateikiamame produkto puslapyje nurodoma, kad nešiojamasis turės keturių branduolių AMD Phenom II procesorių, tačiau nenurodoma kokį. Acer, tuo tarpu, mums pasiūlo kiek daugiau informacijos – Aspire 553G varys AMD Phenom II X4 N930 procesorius dirbantis 2GHz dažniu. Bet kokiu atveju galime numanyti, kad tai tikrai nebus vienintelis keturių branduolių mobilus AMD procesorius.

Tiesa, atrodo, kad Acer savo naujuose Aspire modeliuose siūlys ir trijų branduolių AMD procesorius. Kol kas užsiminta tik apie Phenom II X3 N830 modelį dirbantį 2.1GHz, kuris turėtų būti pigesnis už savo keturių branduolių šeimos atstovus. AMD Phenom II X4 N930 centriniu procesoriumi varomi nešiojamieji paprastai turės AMD Mobility Radeon HD 5650 vaizdo posistemį, kai X3 N830 – HD 5470 vaizdo posistemį.

Nepaisant to, kad AMD naujieji mobilūs keturių bei trijų branduolių procesoriai lygioje kovoje tikrai neįveiks Intel Core i3, i5 bei i7 procesorių, jie turės kitų kozirių. Su iš savo aparatinės įrangos sulipdyta platforma AMD mėgins mums pasiūlyti patrauklią kainą, keturių ar trijų branduolių procesorių ir ypač našią Mobility Radeon vaizdo plokštę.

Intel siūlys kiek didesnę kainą, tačiau mažas energijos sąnaudas ir spartą, nors lėtą integruotą grafiką, kai AMD – mažą kainą bei sparčią grafinę plokštę. Žinoma, AMD konkuruoti bus sunku, tačiau reikia tikėtis, kad kompanijai tai pavyks. Ypač daug vilčių dedama į kompanijos sparčius mobilius grafinius posistemius, kurie jau dažnai matomi ir nešiojamuosiuose, kurie varomi minėtais Intel Core šeimos centriniais procesoriais.

22 Komentarai

  1. mindzia parašė:

    Kiek asmeniškai žinau tai HP irgi ruošia vien tik AMD platforma varomus produktus.

  2. nugat parašė:

    Ir kiek tos tariamos energijos sanaudų skirtumas sudarytų
    %,tarp Intel ir Amd?

  3. Atavar parašė:

    jei reiketu rinktis tik tarp Intel (CPU+GPU) ir AMD (CPU+GPU) tikrai pasirinkciau AMD net nemastydamas. Betgi lieka ir pasirinkimas Intel CPU + AMD/Nvidia GPU…

  4. BigMan parašė:

    Atavar<< garantuoju, kad esi fanbojus.. Nes is to amd nieko gero. Atsilieka nuo intelio 50 metu.. Nera ka kalbet apie ji..

  5. Katonas parašė:

    BigMan, atsibundam ir dar kart skaitom Atavar posta, CPU+GPU, o tai reikškia laptopas su intel vaizdo plokštė kuri yra šlamštas. Pats fanbojus ir kitus kaltina…

  6. Fostil parašė:

    4 branduoliu cpu laptope??? Kam to reikia? Tik batereikia es bereikalo, kadangi bus neisnaudojami. Geriau butu kure 2 branduoliu, bet su didesniu dazniu ir zinoma l3 cache. EILINIAM vartotojui ant laptopo nematau prasmes 4 branduoliu.

  7. Atavar parašė:

    BigMan jei kas is musu ir yra tikras fanbojus tai matomai tu. Nes tik tokiam kaip tu intel integruotas GPU – svajoniu svajone ir lenkia AMD 50 metu 🙂

  8. developeris parašė:

    Fostil, ateis laikas reikes visur tu branduoliu , visa kompiuterija nori nenori turi prie to eiti ir manau eis.. 🙂

  9. nanoWorld parašė:

    Jau eina desimtis metu, bet kaip pilnai lygiagretinancio nuoseklia programa kompiliatoriaus nera taip nera 🙂

    Kitavertu, siuo metu su siliciu nera kur detis, kaip tik didint branduoliu skaiciu.

  10. ironvolf parašė:

    BigMan argumentuok 5 argumentais savo teiginį jog Amd atsilieka 50m. nuo intelio. 😀

  11. Ambient parašė:

    Rinkciaus tik AMD & ATI, kas megsta pazaisti neabejotinai tik sitas variantas. Kokiu Intel gerbeju reikia buti jog pastaraji varianta pasirinkti…

  12. phemark parašė:

    Intel renkies jei nori nasumo, nes AMD nieko neturi panasaus i i7 (ar net i5) mobiliajam segmente. Ir integruota GPU tinka kuo puikiausiai offisiniam darbui ar net filmu ziurejimui, bet zaidimams aisku jos neims niekas, tam yra atskiros plokstes. Zaidimams jei nori laptopo (taip laptopo, nepulkit manes su \"jei nori zaidimu pirk dekstopa\", nes nepersversit manes cia), tai pirma renkies grafine plokste, o tada ziuri ir i neprasta procesoriu, bet kol kas nemaciau nei vieno zaidiminio laptopo su AMD procu, tiesiog nepakankamai galingi jie

  13. BigMan parašė:

    ironvolf< paskaityk phemark posta. O del atsilikimo taip ir yra. Jie nesugeba isleist nasesniu cpu. SU tokiais cpu tik firefox atsidarius sedet. Nekalbu apie filmu encodinima kur truktu 2 paras..

  14. Runonce parašė:

    Ne,nu tu bigman taip kaip leliukas chupa chupsa gaves:D …jei tik jau kas pritars tau,tai jau tu tiesiog netveri savo paaugliskam kaily…taip tiesa,nera amd konkurencijos mobiliam segmente,bet greitai bus,ir manau nuo to tik visiem geriau;) ….nors del kai kuriu fanboju tai abejoju

  15. BigMan parašė:

    jo netveriu kailiu 😀 mane ir nervuoja, kad amd snaudzia, nes nera geros konkurencijos intel..nespelsiu esu intel ir nvidia fanbojus, bet dideles itakos tai nesudaro. Noriu tiek, kad amd ir ati darytu didelia konkurencija nvidiai ir inteliui. Nes mums nuo to tik geriau 🙂 kainos buna geresnes ir yra didesnis spyris i uzpakali tobulint galimybes 😉

  16. Atavar parašė:

    Nemanau kad kazkas smarkiai pasikeistu, net jei AMD pristatytu 1.5-2x nasesnius CPU uz Intel. Fanbojai ir seip akli brando sekejai vistiek liktu prie \"intel inside-idiot outside\" – neveltui ir ne be reikalo sitas posakis kaip patarle apie Intel fanus. Padidintu Intelis marketingui lesas (kuriu turi n-kartu daugiau), papirktu vel keleta didziuju kompaniju ir viskas ka isspaustu AMD butu 5% rinkos. Ko negali pinigai – gali didesni pinigai 🙂 ir reklama 🙂

  17. BigMan parašė:

    kazkur skaiciau kad intel bando superini kazkoki cpu.. kuris ten 100 kartu galingesnis nei dabartiniai.. bet cia tik kalbos.. o Del intel tai nestum. Gera ta firma intel. Plius paziurek kiek i7 kainuoja tarkim 920. Isleido amd x6 kaina 1k+ pixmanioj yra jau. Tai koks durnius gali imt x6 jei i7 dauk pigesnis ir dauk galingesnis..

  18. jtd parašė:

    Procesoriai geri ne firma, firma tai.. pamazgu duobe ir ta geresne.. 😀

  19. nanoWorld parašė:

    Su daug kuo sutinku su BigMan, bet su situ epizodu ne:

    >>sleido amd x6 kaina 1k+ pixmanioj yra jau. Tai koks durnius gali imt x6 jei i7 dauk pigesnis ir dauk galingesnis

    Pixmanijos kaina ne kazkoks kainos lygio rodiklis. Kitur galima rasti pigiau, galima ir brangiau. Be to, priklausomai nuo taikymo srities, X6 1090T gali buti i7 930 alternatyva spartos atzvilgiu. Dar karta kartoju kad tai priklauso nuo srities, kai kur 930 bus tikrai gerokai grietesnis, bet kai kur skirtumo nebelieka (kaip taisykle ten, kur normaliai palaikomas multitreadingas). Dar daugiau, daugumoje testu, X6 1090T yra visiska spartos alternatyva i7 920 ir kur tu izvelgiai \"daug galingesnis\" as nematau, daugumoje testu sparta skiriasi keliais % tiek vienos, tiek kitos puses naudai, tad mano asmenine nuomuone, technologiskai Intel i karta yra pazangesne, taciau 1090T pagal savo kaina (kuri turetu dar kristi) yra normali alternatyva Intel procesoriams ten, kur normaliai palaikomas multithreadingas. (Beje, panasia isvada parase bene visi apzvalgu portalai, tad tai nera tik mano nuomuone).

  20. BigMan parašė:

    Neziurejau nauju apzvalgu, bet kur buvo seniau preleminarios tik tas zinau. Gal ir suklydau.

    Tiesa, del kainu. Paemiau kaip palyginima pixmania.. Kaip kalbejai, kur galima pigiau amd x6 rast, tai manau galima tapai i7 pigiau rasti. Bet mano nuomone, kad amd x6 cpu brangesnis uz i7.

  21. Atavar parašė:

    BigMan> o tu paskaiciuok visa platformos kaina ne tik CPU. MB intelio brangesnes zenkliai, beto teks deti 3 kaulus vietoj 2 ir gausi kad uz toki pati (arba labai panasu) rezultata isleisi kur kas maziau $.
    Nors del pacio virsutinio segmento tenka pripazinti kad AMD vis dar neturi alternatyvos Intel nasumo atzvilgiu.

  22. BigMan parašė:

    apie kokius tu cia kaulus kalbi? normaliai rasyk.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.