Net 46% internautų praktiškai nesinaudoja socialiniais tinklais

Kaip pranešama, Facebook, One.lt ir kitais socialiniais tinklais aktyviai naudojasi net 54 procentai visų Lietuvoje esančių internautų, parodė telekomunikacijų giganto Teliasonera atliktas tyrimas.

Tiesa, maža dalis dalyvių, apie 17 procentų, teigė, jog norėtų socialinius tinklus naudoti bendraujant su įmonėmis. Nepaisant to, pasak Teliasonera, vis daugiau įmonių žengia į šią erdvę, nes joje galima tinkamai bendrauti su vartotojais ir atkreipti dėmesį į jų nuomonę.

Tyrimas taip pat parodė, jog aštuoniasdešimt procentų socialinių tinklų lankytojų yra labai svarbu greitai gauti atsakymą, jiems taip pat rūpi platesnis susisiekimo būdas – neva telefono ir elektroninio pašto jau nebeužtenka. Teliasonera pažymi, kad 46 procentų respondentų nežada dažnai ar išvis naudotis socialiniais tinklais ir mano, jog tai yra beprasmės diskusijos tarpusavyje.

Prieš socialinius tinklus nusiteikę apklaustieji taipogi teigė, kad jiems nepriimtini „draugų ratai“, kuriuose pilna asmenų, kurie visiškai nėra vartotojo draugai. Įdomumo dėlei būtų galima pasakyti, kad bemaž visi Technews.lt portalo komandos nariai nesinaudoja socialiniais tinklais, įskaitant ir mane. Kviečiame sudalyvauti apklausoje ir pareikšti savo nuomonę.

25 Komentarai

  1. Metanabol parašė:

    Kategoriškai NE. Kadangi tuose facebookuose ir one.lt pilna rachitų tecktonikų kur voniose sulipę fotkinasi savo pudruotus snukelius, spenelius ir panašiai. Man kaip vyriškos lyties atstovui, tokios fotkės šaukia agresiją ir pasišlykštėjimą. O one.lt būtent tik tokiomis fotkėmis ir užkišta…

  2. Crembo parašė:

    Mūsų nuomonės visiškai sutampa. Visi tie \"socialiniai\" saitai yra visiška tragedija. Aš išvis nesuprantu kam jie skirti.

  3. rem86 parašė:

    Crembo, jie skirti pinigams daryti 😀 one.lt puikiausias to pavyzdys, ne tik kad uzkimstas reklamomis, bet dar ir uz visokius menkniekius lupa pinigus

  4. -NRJ- parašė:

    as suprasciau tai butu koks neatsiejamas gyvenimo dalykas – kaip maitinimasis, judejimas, ar galu gale bendravimas su zmonem, tik realus o ne kazkur kitam laido gale klaviatura barskinant apsikabinus…

    man asmeniskai gaila savo laiko tokiom nesamonem. taip esu uzsiregistraves dar is senu laiku toi bendroi lietuviskoi \"vonioi\" tik dar del tada buvusio pasto, taip esu uzsiregines toi \"snukiaknygei\".
    bet ir taip man gaila laiko kuri del darbo tenka praleisti prie kompu didziaja dali dienos, tai kam dar mirkti tokiose bukinanciuose puslapiuose???

    kodel viska taip megstam imti is amerikos, ta tustybe? jeigu mano kaimynas turi, tai ir as turesiu. jeigu mano bendradarbis turi tai kodel gi ir as negaliu tureti kazko, kuom as blogesnis..
    mums – visuomenei turetu maziausiai rupeti tokios nesamones ir tai kas vyksta tusciose amerikonu galvose. bet kazkodel imam is ju pavizdi ir elgiames ne savo galvom galvodami….

  5. Esthreel parašė:

    nzn, man facebook patinka. Jei kas naujo pas ka is draugu buna zinai, ar seip kas gerom nuorodom pasidalina. Sutinku kad one nesamone.

  6. ligonis parašė:

    \"Jei kas naujo pas ka is draugu buna zinai\" 😀
    sedi sedi, sugalvoja nueit pasiimt sausaini ir raso \"einu pasiimt sausaini\" ir stebi viso interneto reakcija. stai antai vienas pasiulys geresni sausaini, o kitas papasakos kas ir kada isrado sausainius…

    idiotizmas… niekad nesupratau koki velnia ten jaunimas daro tuose puslapiuose

  7. SB parašė:

    Man smagu, jog Technews.lt renkasi bendraminciai. As taip pat pries socialinius tinklus, man nepatinka ten esanti publika ir situacija.

  8. adijux parašė:

    O aš būsiu čia opozicija.

    Visi tie socialiniai tinklai nėra piktybiški, jei tik viskas daroma proto ribose. Jeigu jūs „vonėj“ ar facebook\’e matote tik mergaites su plikais speneliais ir špakliaus pertekliumi, galbūt netinkamus draugus (drauges?) renkatės. Niekas į nepažįstamų fyfų anketas neliepia žiūrėti. 🙂

    Turiu anketą one.lt, tačiau ten seniai nebesilankau, nes facebook.com pasirodė kur kas patrauklesnis variantas. One.lt pergrūsta reklamomis, ten subrandintos idiotiškos vertybės ir idėjos („30y30“, „paraskyt y frm“, neduokdie įvertinsi kokią nuotrauką ne 30 balų, mokesčiai už paprasčiausias paslaugas, pav. paiešką(?!)). Facebook.com viskas kiek santūriau, nėra tokio didelio idiotizmo.

    Kodėl naudoju tuos socialinius tinklus? Na, pirmiausia noriu turėti pastovų ryšį su pažįstamais. Telefono numeris ne visada tinka, nes būna atvejų, kai pažįstamas, su kuriu retai bendrauju, nusprendžia pasikeisti numerį ir neperspėja, o kai jau reikia su juo susisiekti — problema. El. laiškai nepatogu. Skype ir kitų „Instant Messengerių“ labai dažnai neįjungiu (nebent reikia su kuo nors ką nors svarbaus aptarti). Taigi, tarkime, koks facebook.com palaikyti ryšiams puikiai tinka. Be to, kartais įdomu pažiūrėti, kur draugai/pažįstami keliavo, ką veikia ir pan.

    Taigi nebūkite tokie labai jau snobiški. Jei viskas su protu — niekam galvos neskauda. 🙂

  9. pekinas parašė:

    \"Taigi nebūkite tokie labai jau snobiški. Jei viskas su protu — niekam galvos neskauda.\"
    va va aukso zodziai, tik, kad \"debilai\" to proto ir neturi, jau nemaza dalis facebookieciu negali dienos pradeti be \"sekmes pasitikrinimo\" ir tada rimtai susimastai WTF!? Pateisinu tuos tinklus kaip susisiekima lengvinancius ir informacija padedancius pasikeisti, bet kas is ju dedas ir kuom bandoma priviliot klienta tai man mazu maziausiai nepriimtina…

    Gaila zmoniu, kurie neturi tam saiko ir yra uzverbuojami.

  10. nemesis parašė:

    Kas tas one.lt ir facebook? 😀

  11. Metanabol parašė:

    socialiniai tinklai kurių vartotojų metų vidurkis 14metų.

  12. aciddo parašė:

    Nesuprantu, kodel taip priesiskai vertinat facebook. Facebook yra neblogas dalykas susisiekimui su draugais ir pazystamais. Taip pat galima sekti naujienas, pasidalinti juokingais video ir linkais su draugais. Aisku, viskas yra gerai, kol nera persistengiama. O jeigu ka, tai yra mygtukas hide, galima paslept tas nesamones, kaip how lucky, how sexy are you today. Asmeniskai, esu patenkintas facebook.

    -NRJ-, daug laiko ir nereikia socialiniams tinklams. Galima nueit ten karta per diena ir uztenka. Aisku, esu pries tuos, kurie socialiniuos tinkluos sedi valanda ar ilgiau.

    O jei bendrai, tai manau, kad socialiniai tinklai yra gerai, kol jie neuzvaldo zmoniu ir nepradeda ju \"atbukinti\". Bet cia jau paciu zmoniu problema. Pvz, alkoholis nera blogai, jei vartojamas su saiku, bet daug zmoniu nusigeria ir degraduoja. Ka kaltinti: alkoholi ar zmones? O ka kaltinti siuo atveju: soc. tinklus ar zmones?

  13. pascha parašė:

    Man kolkas geriausias socialinis tinklas skype ir nemanau kad kas ji greit nurungs 😛
    tiesa faceboke teko buvot pries du metus bet veliau uzkniso kai pradejo kas menesi po 10 draugu klijuotis supratau kad nieko gero nebus is to.

  14. corehead parašė:

    o as netik kad soc tinklais nesinaudoju, bet net ir skype ijungiu tik reikalui esant, o su bendraminciais bendrauju visada telefonu, juolab kad pokalbiai praktiskai nemokami, na bent jau musu draugijoje, kur visi turi pildyk..
    o seip nieko keisto kad siame puslapyje didzioji dalis nesinaudoja facebook, nes cia tokio tipo puslapis kuriame renkasi kiek aukstesnio lygio technikos megejai, taigi tarp ju yra mazai zmoniu kurie randa naudos is tu FB ar one… aisku sutinku kad yra zmoniu kuriems facebook yra tinkamas budas bendrauti, taciau 95% ten sedinciu yra eiliniai interneto vartotojai, kuriems tik to ir tereikia kad pasneket apie \"nieka\" – o facebook tam ir skirtas..

  15. Fostil parašė:

    Teisingai pasakyta corehead. 🙂
    Bendravimui yra skirtas telefonas, ne drambli kainuoja siais laikais paskambint ir gyvai paplepet pora min. Skype kaip ir daugumai, naudojimas praktiskai tik reikalui esant.

  16. Ghost parašė:

    Šiaip aš irgi buvau visiškai nusiteikęs prieš socialinius tinklus tokius kaip one.lt , draugas.lt ir t.t. , Bet rugsėjo mėnesi buvau priverstas išmėginti facebook`a , tai radau senus klasiokus ir draugus su kuriai nesimatęs labai ilgai ir buvau praradęs kontaktus.
    Tad manu svarbiausia ne tai ar socialiniai tinklai gėris ar blogis ,bet kaip tu sugebi juos išnaudoti.

  17. nugat parašė:

    Koks skirtumas,kas kaip vadinasi.
    Svarbu jis būtų naudingas,šiuo atveju turiu galvoje soc tinklus.
    Negi aš kas savaitę,kas mėn ar pan,turiu bėgioti paskui draugus,ar
    pan,kad žinočiau kur juos rasti.
    Man asmeniškai geriausia netlog.lt,nes ten visus draugus daugiau,mažiau galiu rasti.
    Ką darysi,kad kai kas laksto paskui madas.Tiesiog,tai kiekvieno reikalas.
    Ne pirmas soc tinklas tas facebokas,ir tikrai ne paskutinis.
    Joks man skypas,ar pan,neatstoja net telefoninio pasibendravimo su žmogumi.Kažkaip viskas jaučiasi gyviau,artimiau kalbant telefonu.
    Todėl,internetas yra man antrame plane,kas liečia pasibendravimus… 🙂

  18. ToBeX parašė:

    As ir nusistates pries socelinius tinklus, uzsuku i one.lt nebent susirast koki buvusi klasioka, ar klasioke, kuriu kitaip pagaut neina, o zinai, kad ten tikrai rasi, o veidaknygeje, nebent pazaist miniclip zaidimu.

  19. nanoWorld parašė:

    Nesinaudoju socialiniais tinklais – tiesiog neturiu tam poreikio. Mobiliam susisiekimui naudoju mobiluji telefona, o dirbant prie kompiuterio visada buna paleistas skype (automatiskai). Treciosios alternatyvios man tiesiog nereikia, ir asmeniskai man soc. tinklai nesiulo jokiu pranasesniu paslaugu nei pastarieji du komunikacijos budai.

  20. spfanas parašė:

    as ir nesinaudoju tuo facebok , nors prie pc narsydamas labaai dauk laiko praleidziu, paprasciasiais nenoriu viesintis, turiu puikia zmona paprasciausi ji kreivai ziuretu ir keltu sioki toki itarima, o musu santykiai puikus , kam juos astrint? juk nepaslaptis kad dauguma ten jjaunu puciu lenda paziureti, … vejai tie faceboksai…. bet pav esu MJ fanas o ju ten dauk, taciau yra youtube, pats moku narsyti ir man paciam idomiau jau 7 metus is eiles vis kada rasti niekur negirdeta man jo irasa, be jokiu facebokku.

  21. linas_mif parašė:

    Niekada nesinaudojau ju paslaugom, niekada ir nesinaudosiu.

  22. forxis parašė:

    MJ – Michael jordan , ar Michael Jackson? ir pričiom čia su facebook susiję šitie dalykai? 🙂

  23. Recon parašė:

    Cia db daug kas sako as nesinaudoju, nesinaudoju. O kodel? Netodel, kad ten renkasi sexovi zmones o tu toks nesi? Jus pvz pazystat nors viena sexova pana ar vaikinuka, kuris neturetu facebook arba one.lt? As tai nlb. O va kurie yra ne toki sex\’ai, tai ju tarpe daug kas neturi ne tos ones, ne facebook\’o, ar ne tas pats su jumis, kurie sako, kad socialiniai tinklai yra bereikalingas laiko svaistymas? O socialiniai tinklai ir nera skirti kazkokiom sudetingom temom ar sudetingiem klausimam spresti. Ai nu zodziu, tyngiu daug rasyt, bet minti supratot.:)

  24. marazinas parašė:

    Na, šiaip esu gana priešiškas tiems soc. tinklalapiams, bet facebook esu užsiregistravęs. Keletą kartų pagelbėjo surasti seniai matytus asmenis daug paprasčiau, nei galėjau tikėtis 🙂
    Jeigu kalbėsim apie tuos tinklus kaip laiko \"stumimą\" – tuomet esu priešiškas.
    Jeigu kalbėsim apie tai, kaip pagalbą surasti, pabendrauti su draugais (esamais draugais realybėj), ypač seniai matytais ir kažkur prapuolusiais, tai tuomet esu už. Skype juk nesurasi draugo, kurio nematei 10 metų, nes jis tuomet išvažiavo į užsienį su šeima ir jokių kontaktų neturi.

    Gyvenimo tempas jau yra toks, kad išlindome iš kaimo ribų ir pabendraut su visais iškart neįmanoma fiziškai, tai tam tenka pasitelkt naujausias technologijas 🙂
    Virtualus bendravimas niekada neatstos realaus, to net ir nenorėčiau, bet kaip patogi susisiekimo priemonė, tai virtuali erdvė yra puiki išeitis.

  25. CleBon parašė:

    ko jus cia varot ant facebook??

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.