„Netflix“ akcijos krito 75 % ir kompanija sako, kad tai yra „siaubinga“ ir dėl to nekaltina Dave Chappelle ar Ricky Gervais

Balandį „Netflix“ pranešė naujieną, apie kurią niekas net negalėjo pagalvoti: pirmą kartą per dešimtmetį sumažėjo bendras abonentų skaičius, dėl „Netflix“ kaltino konkurentus, pavyzdžiui, „Disney+“, paskyrų dalijimasis ir Rusijos ir Ukrainos karą. Dėl to per vieną dieną bendrovė prarado 54 mlrd. dolerių. Nuo balandžio mėn. įvykusio sprogimo „Netflix“ akcijos atpigo dar 75 %. Interviu laikraščiui „The New York Times“ generalinis direktorius Ted Sarandos situaciją pavadino „siaubinga, nuviliančia ir gėdinga“, tačiau pridūrė, kad bendrovei reikia judėti pirmyn.

„Sprendimus priimame remdamiesi geriausia tuo metu turima informacija. Jie ne visada būna teisingi, tačiau tai, kaip padedate valdyti rezultatus, ir tai, kaip skubiai tai darote, padeda žmonėms išgyventi audrą. O audros ateis“, – sakė jis.

Generalinis direktorius taip pat kalbėjo apie ginčus, susijusius su Dave Chappelle „Netflix“ specialiuoju pasirodymu „The Closer“, kuriame komikas juokauja apie transseksualus. Sarandos sakė, kad nors jį nustebino kilęs pasipiktinimas ir protestuodami išėję „Netflix“ darbuotojai, jam net nereikėjo svarstyti, ar palaikyti Chappelle. Į panašią situaciją dėl komentarų apie translyčius asmenis savo „Netflix“ specialiame pasirodyme buvo įsivėlęs Ricky Gervais. Sarandos sakė, kad jo nuomonė apie Chappelle tinka ir Gervais.

„Manau, kad Amerikos kultūrai apskritai labai svarbi saviraiškos laisvė“, – sakė „Netflix“ vadovas. „Mes kuriame programas daugybei įvairių žmonių, kurie turi skirtingas nuomones, skirtingus skonius ir stilius, ir vis dėlto nekuriame visko visiems. Norime, kad visiems kažkas tiktų, bet viskas nebus skirta visiems“. „Visada sakiau, kad jei mes cenzūruosime JAV, kaip apginsime savo turinį Artimuosiuose Rytuose?“

5 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Keista, jeigu dėl akcijų kritimo būtų kalti komikai, kurie pasako ką mąsto didžioji dalis žmonių, bet tiesiog negali pasakyti garsiai. Ir šiaip, stand up’o nereikia priimti už gryną tiesą, gi čia tiesiog juokai.

    Dar kitas dalykas, Dave Chappelle The Closer, nebuvo jau toks kontraversiškas ir tikrai prastesnis nei ankstesni pasirodymai, kuriuose ir dar kandžiau buvo kalbama apie visokius pasakų šalies gyventojus. Kaip tik ten labai gražiai ir jausmingai apie kitą komikę translytę kalbėjo. Manau neįmanoma įtikti woke atstovams.

  2. EgidijusL parašė:

    Paskutiniu metu labiausiai įžūlėjo sporto platformos. Daugiau nei metus naudojuosi Viaplay platforma, sporto renginiai kurie mane domina. Ir kurį laiką per visur pradėjo kišti Setanta Sports platformą, ten turinys labai panašus į Viaplay, bet keliom lygom (sporto šakom) turi daugiau. Naršau naršau po jų web, kol nenusiperki paslaugos, tol jokios pilnos informacijos – tiesiog logo ką jie transliuoja (kaip ir pas Viaplay, atsidarius .lt domeną su LT ip). Galvoju, o reikia išmėginti, kaip ten rodo ir pnš. Tik nusiperku prenumeratą, bandau tas sporto šakas / lygas pasileist ir gaunu pranešimą jog šioje lokacijoje nėra galimas turinys… Galvoju wtf, atsidarau su LT IP, o jie visus logo ir galimas lygas į sąrašą sumeta ką matysiu… Daviau užklausą jog noriu eurų grąžinimo, nes nieko nepatau, apart delfio įmesto turinio… Tai dar atsakymo negavau 😀

  3. cinikas parašė:

    Neskaiciau straipsnio….Is kito saltinio ryskus nuosmukis del klientu prarastu is rusyno…..ir viskas…Kelia tragedija ,kad rusai atsisake ar uzblokavo prieiga tikrai ne 75% cia bus…duociau 20% i minusa maximum…

  4. Daemon parašė:

    Go woke, go broke! Atsibodo žmogams Netflix politika. Mes turim bendrą Family acc, bet realiai, pats tikrai nemokėčiau vienas šaibų. Išėmė keletą filmų gerų, nežinau dėl ko, bet teko ieškot flasho ir rašytis parsisiuntus iš interneto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.