„Netflix“: mes niekada nenutraukiame populiarių serialų

„Netflix“ atšauktų mylimų serialų sąrašas yra ilgas ir liūdnas: „Santa Clarita Diet“, „Altered Carbon“, „Sense8“, „Chilling Adventures of Sabrina“, „GLOW“, „Warrior Nun“, „Archive 81“ ir daug kitų. Neseniai prie jų prisijungė ir puikių kritikų bei žiūrovų vertinimų sulaukęs serialas „1899“ bei pramoginis animacinis filmas „Insider Job“, kurį „Netflix“ jau anksčiau buvo pratęsusi naujam sezonui, bet persigalvojo.

Kodėl „Netflix“ atšaukia tiek daug žiūrovams patinkančių serialų? Be abejo, tai duoda priešingą rezultatą, dėl kurio žmonės atsisako žiūrėti viską kas yra nauja ir mėgaujasi tik senesniais flagmanais (pvz. „Stranger Things“), arba tiesiog nutraukia prenumeratą.

Šią opią problemą „Bloomberg“ iškėlė interviu su Sarandos ir naujuoju generaliniu direktoriumi Greg Peters. Leidinyje pažymima, kad socialinėje žiniasklaidoje nuolat pasirodo žmonių, pasipiktinusių, kad „Netflix“ atšaukia populiarius serialus. Sarandos atsakymas nebuvo toks, kokio galima tikėtis:

„Mes niekada neatšaukėme sėkmingo serialo. Daugelis šių laidų buvo gerai sumanytos, bet rodomos labai mažai auditorijai, o biudžetas labai didelis. Svarbiausia, kad reikia sugebėti prakalbinti mažą auditoriją esant mažam biudžetui ir didelę auditoriją esant dideliam biudžetui. Jei tai darai gerai, gali tai daryti amžinai“.

Taigi, atrodo, kad, kaip ir daugelis dalykų gyvenime, „Netflix“ agresyvi atšaukimo politika yra susijusi su pinigais. O tai, būkime sąžiningi, buvo beveik numanoma. Serialai gali būti populiarūs, bet jei jų biudžetai gerokai didesni nei auditorija, tikėkitės, kad „Netflix“ juos nužudys. Sarandos žodžiai taip pat leidžia manyti, kad „Netflix“ vargu ar kada nors sugrąžins atšauktus serialus, kad ir kiek peticijų pradėtų rengti gerbėjai. Tad galbūt geriausias žingsnis – prieš pradedant žiūrėti naują „Netflix“ serialą patikrinti jo biudžetą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.