„Netflix“, „YouTube“, „Amazon Prime“ ir „Apple TV+“ mažina video kokybę Europai

Daugeliui Europos šalių paskelbus karantiną ir žmonėms būnant namuose labai stipriai išaugo interneto naudojimas. Vieni internetą naudoją žaidimams, kiti video žiūrėjimui, dar kiti vaizdo ar garso skambučiams ar tiesiog naršymui. Tokiai masei žmonių naudojantis internetu vienu metu tikrai pastebimas sulėtėjimas. Dėl to daugelis video transliuotojų nusprendė sumažinti kokybę, kad būtų naudojama mažiau interneto srauto.

„Netflix“ nusprendė transliuojamų video bitrate sumažinti 25 %, bet paliekant esamas rezoliucijas. Tai yra, 1080p ir 4K. Šis sprendimas bus aktyvus 30 dienų. Vėliau, galimai, duomenų srauto apribojimai bus pratęsti jei poreikis išliks.

„YouTube“ nežada mažinti video kokybės, tiesiog naudotojams parinks vidutinę kokybę. Norintys vis tiek galės ją pasididinti.

„Apple TV+“ irgi mažina kokybę, bet nepraneša kiek tiksliai. Naudotojai skundžiasi, kad kokybės sumažėjimas yra akivaizdus ir rėžiantis akį.

„Amazon Prime“ irgi mažina savo video kokybę, tikslūs skaičiai neskelbiami. Kompanija teigia, kad bandoma išlaikyti gerą kokybę su optimaliu duomenų srautu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.