„Nintendo“ planavo išleisti „Switch Pro“, bet ši konsolė buvo atšaukta

Nors „Nintendo Switch“ pasirodė tik prieš penkerius metus, ji jau yra penkta geriausiai parduodama visų laikų konsolė su 114,33 mln. vienetų pardavimų. Ši sėkmė paskatino analitikus ir pramonės atstovus teigti, kad bus pristatyta atnaujinta „Pro“ versija su 4K palaikymu, geresniu procesoriumi nei senstantis „Switch“ „Tegra X1“ lustas, didesne atmintimi, geresniu ir galbūt didesniu ekranu ir kt.

„Switch Pro“ taip ir nepasirodė. Vietoj to gavome „Switch OLED“, kuris, nors ir siūlo keletą patobulinimų, palyginti su baziniu modeliu, yra daugiau laipsniškas atnaujinimas; pranešama, kad jo gamyba kainuoja tik 10 dolerių daugiau.

Taigi, kas atsitiko su „Switch Pro“, kuris daugelio nuomone jau turėjo būti pristatytas. „Digital Foundry Direct Weekly“ podkastas gali šiek tiek atskleisti šią paslaptį. John Linneman sako, kad kalbėjosi su keliais kūrėjais, kurie atskleidė, kad kažkada buvo planuojama sukurti pereinamosios kartos „Switch“, tačiau konsolė buvo atšaukta.

Linneman teigia, kad dėl atšaukimo iš dalies gali būti kalta „Wii U“ istorija. 2006 m. pasirodžiusi originalioji „Wii“ buvo neįtikėtinai populiari, jos buvo parduota daugiau nei 100 mln. vienetų, tačiau vėliau išleista „Wii U“ patyrė didelį fiasko – buvo nupirkta vos 13 mln. konsolių. Galbūt „Nintendo“ norėjo išvengti panašios situacijos su atnaujintu „Switch Pro“.

Linneman mano, kad „Nintendo“ visgi išleis naujos kartos „Switch 2“ konsolę (ar kaip ji vadinsis), galbūt su NVIDIA „Tegra T23“ lustu, tačiau 2023 m. jos dar neišvysime.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.