„Noctua“ atideda pasyvaus procesorių aušintuvo išleidimą iki 2021 metų

Gaila, bet „Noctua“ tenka visiškai pasyvaus procesoriaus aušintuvo išleidimą atidėti iki 2021 metų pirmo ketvirčio. Prieš tai buvo planuota šį gigantišką aušintuvą išleisti šiemet. Seniau buvo nufotografuota viena „Noctua“ pasyvaus aušintuvo versija, bet kaip atrodys galutinis produktas kompanija neatskleidžia. Kompanija teigia, kad aušintuvo forma ir išvaizda bus kuriama taip, kad suteiktų geriausią aušinimą, o ne estetiką. Tai tuo pačiu turėtų reikšti, kad ant aušintuvo nebus sumontuotas RGB apšvietimas.

Dar 2019 metais „Noctua“ parodė šio pasyvaus aušintuvo prototipą, kuris sugebėjo ataušinti i9-9900K procesorių, naudojantį maždaug 120 W, bet tam reikėjo korpuso su geru oro srautu. Jei ant radiatoriaus būtų užmontuotas labai tylus ventiliatorius, jis jau galėtų išsklaidyti 180 W. Nuotraukoje matomas aušintuvas svėrė 1,5 kg ir buvo suderinamas su AM4 ir LGA 115x lizdais.

Kaip minėjome, niekas nežino, kaip atrodys „Noctua“ pasyvaus procesorių aušintuvo galutinė versija, nežinoma ir jo kaina.

17 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Its not noctua product if it doesn’t have shit color. Change my mind.

  2. SoTOP parašė:

    Realiai visiškai pasyvus aušinimas turi mažai pranašumų ir labai daug apribojimų, geriau iš karto kurti produktus suderintus su minimaliai veikiančiais fan’ais taip gaunant daug optimalesnį rezultatą.

    • kernelis parašė:

      Na, cia priklauso kokio lygio tylos fanatikas esi 🙂 Neziurint i tokius dalykus, kaip didesnes temperaturos ir viskas kas atsiranda del to (greitesne degradacija ir etc.), tai fanless sistemos pirma yra gan brangi investicija, o antra, jos means shit, jeigu kazkas ant PCB sudes lievus trafus ir jie cyps 😀

      As pats esu megejas fanless sistemu, taciau realiai paskaiciavus kiek kainuotu visiskai fanless desktop’as, tai faktiskai gaunasi vos ne 2X kalbant apie midend’a. Daugokai, svelniai tariant 🙂 Su visokiais Intel NUC’ais tai gan paprasta – uztenka fanless case’o ir tiek, kokio Akasa. O desktope tai ir VGA yra, ir PSU. As turbut is karto imciau jau pagaminta ir istestuota Desktop fanless build’a, nes paciam darytis per daug brangu ir per daug kintamuju IMHO, siaip kazkada apie sita masciau, bet visgi pasirode per brangu man, nors ziauriai fainas piece of hardware 🙂

      https://fit-iot.com/web/products/airtop3/airtop3-specifications/

      • SoTOP parašė:

        Esmė ta, kad galingo pilnai fanless PC reikia tik tada, jeigu norima kad kompą apkraunant tame pačiame kambaryje galėtų patogiai miegoti žmonės. Ir net tokiu atveju, dar reikia kad pasisektų su komponentais ir nei vienas iš jų neturėtų coil whine.

        Kitais atvejais, protingai sukomplektuotas PC su iki minimumo prisuktais fan’ais bus vis tiek virtualiai negirdimas, bet daug ekonomiškesnis ir be apribojimų, pvz. atsinaujinti VGA. O jei daug galios nereikia, NUC labai paprastas sprendimas.

        • Knocknevis parašė:

          Man del coil whine teko pragrezt siena ir iskelt PC i kita patalpa. Del jo tai loterija, pas mane ir Vega turi coil whine ir GTX 1080 turejo ir kitos kurias naudojau. Net PSU keiciau kazkada pagal reddit forumieciu patarimus, kas nepadejo nekiek 🙁

          • Strelok parašė:

            Aš nesuprantu ant kiek garsiai turėtų veikti PC, kad maišytų. Jeigu kas miega tame pačiame kambaryje tai labiausiai maišo klaviatūra ir pelė, nes nepastovus garsas, lyginant su pastoviu ventiliatorių garsu.

            • Stipena parašė:

              Ventiliatoriai veikia kaip white noise tai prie jų geriau miegasi net. Čia iš patirties. Anksčiau turėjau problemą kad trukdydavo miegot jei kas gretimam kambaryje kalbasi, dabar miegu kaip užmuštas kai PC įjungtas.

              • kernelis parašė:

                Tau gal ir geriau, man tai nepatinka joks garsas is PC miegant 🙂 Tai individualus dalykas.

                Siaip as pritariu, jeigu kazkas salia miega kai kitas su PC dirba, tai garsas is klaviaturos ir peles bus daug labiau nervinantis, ypac jei dar klaviatura mechanine. Cia reiketu isskirt konkrecius atvejus apie kuriuos kalbam.

                As pats visiskai fanless sistemas seniau naudojau, nes PC as beveik niekad neisjungiu, tad kai miegi noriu 0 garso. Kai dirbu man 0 garso nera svarbu, bet tylus buildas yra gerai. Dabar kai yra nemazas semi-fanless PSU/GPU pasirinkimas ir daug UEFI funkciju tam, tai nera butina tureti visiskai fanless PC, uztenka pasidaryti kad ant idle butu virtualiai 0 garso, bet seniau tas nebuvo taip paprasta ant desktop’u.

                • Stipena parašė:

                  Patikslinsiu: tau nepatinka garsas prieš užmiegant, užmigus tau jau px tas garsas 😀
                  O realiai tai tik pripratimo reikalas, kelias savaites pamiegi prie mining rigo ir pripranti, atsigulus ir bandant užmigt, smegenai po minutės praeda ignorint tą garsą 😀 Kitas pliusas, kad nebegirdi kambaryj to vieno nepastovaus uodo ar musės garso :mrgreen:
                  O šiaip man taipogi patinka tylūs build’ai. Tačiau užstačiau visus fan ant max, nes morališkai žlugdo tas nepastovus fan greitis besikeičiant sistemos load’ams.

                • kernelis parašė:

                  As tiesiog prasciau miegu ir vartausi, jei kambaryje yra kazkoks garsas, kad ir statinis. Tai dar karta patikslinus – as tiesiog normaliai neuzmiegu, veikia mano jautrius nervus turbut 😀 Per kelias savaites gal ir priprastum, bet as to daryt nei noriu, nei ketinu.

                  Siaip full fanless man ne tik del garso patinka – siaip „moraliskai“ faina, kai nera mechaniniu komponentu kompe, bent man. Bet kaip sakiau, desktop’e ta padaryt brangus malonumas.

                  Pas mane randomiskai tik CPU FAN’as uzskyla, nes idle rezime visi kiti FAN’ai sustoja, isskyrus CPU FAN’a, o CPU tmp daviklis greiciausiai labai greitai reaguoja i load’a. As sakiau reikes kazkada semi-fanless kazkoki brieda pasidaryt man ir ant CPU, bet cia „ateities projekto“ statuse kolkas 🙂

          • Stipena parašė:

            Man labiau panašu į elektros sutrikimus tavo namie, nes nesuprantu kaip tiek daug komponentų gali cypti.

  3. BC00 parašė:

    Iš paskutinės patirties galiu pasakyt, kad dabar labiau motinos whinina nei vaizdo plokštės… O šiaip fully passive sistema yra smagus dalykas, tik vaizdo plokščių apribojimai mano skoniui per dideli. Pakankamai galingą CPU dar išeina sumontuoti, bet poreikius tenkinančios VGA niekaip. Nei heatpipe susitvarko, nei telpa.

  4. Daemon parašė:

    Ką iš maitekų galit parekomenduot, kad nesisuktų propeleris? Kompas stovi įgrūstas taip, kad oro visiškai negauna. Kaina būtų įdomi mažesnė. Panaudojimas 65W procas, pakylantas iki 10% apkrovos, retais kartais paleidžiant 100%, trumpam laikui – 2-10 min. dėkui iš anksto 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.