„Nokia“ antrajame ketvirtyje sugebėjo prarasti 826 mln. eurų

Sugebėjusi antrajame metų ketvirtyje "įšokti" į 826 mln.eurų nuostolį, "Nokia" ir toliau su kaupu patvirtina rinkos analitikų teiginius – kompanija sparčiai  ritasi žemyn, nors dugno kol kas dar ir nematyti.

Per tris metų mėnesius surinkusi 7,54 mlrd. eurų pajamų, "Nokia" nuo praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu užfiksuoto rodiklio atsiliko 19 %, kuomet pajamos siekė 9,28 mlrd. eurų. Savaime aišku, jog žemyn ritosi ir mobilių įrenginių pardavimų skaičius, sumažėjęs nuo 16,7 mln. (2011 II ketv.) iki 10,2 mln. (2012 II ketv.) vienetų. Verta paminėti ir tai, jog suomių pardavinamų telefonų vidutinė kaina nukrito nuo 62 iki 48 eurų (-23 %).

Sunku pasakyti ar "Nokia" vis dar turi šansų išsikrapštyti iš ją purtančios krizės, tačiau aišku viena: "Microsoft Windows Phone" platforma jai nepadėjo, o kas gali padėti lieka didelėje nežinomybėje…

5 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Kaip htc is duobes issikapste su androidu, tai ir nokia gal ateity issikapstys su wp8, o jei ir android prie arsenalo pridetu, tai ir vel i lyderio pozicijas grystu.
    Aham pamasciau apie tai, tai ir pats nusijuokiau. 😀 Kazkokie uzsispyre seniai toi nokijoi vadovauja, mat nori but "unikalus" su seniams skirta os windows phone…

  2. city50 parašė:

    Tikrai neblogos geležies siūlo nokia (nusistebėjau 808, kai pamčiau, jog neužmiršo tokiokių dalykų kaip fm transmiteris ir šale xenon įdėjo ir LED, muzikiniai sugebėjimai pasak gsmarena.com irgi geri), jei siūlytų ir android manau nustotų ristis žemyn. Tik ydomu kas nokiai baisiau, android ar paskutinė vieta pardavimuose? WP dar reikia vystyti ir duot nemažą skylę jos nulaužimui, modifikavimui ir taip toliau, kad telefonų su ja nebijotų ir android mėgėjai.

  3. Wolfy parašė:

    Tai kur nesiris į bedugnę, kai telefonai nei gražūs, nei turintis kuo pasigirti. Be to, kaina užlenkta ryškiai yra išmaniųjų telefonų bei nevykusios pačios Nokia OS’s.

  4. daimonass parašė:

    Wolfy – toks jaumas kad atsilieki nuo naujienu kokiu geru pusmeciu…

  5. Wolfy parašė:

    Ne daimonass – tiesiog vadovaujuosi savo patirtimi. Be to, skonio reikalas yra dėl išvaizdos. Nokia yra lyderė, tik pigių telefonų rinkoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.