Nokia atleis dalį darbuotojų

Suomijos gigantas Nokia, didžiausias pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintojas, bendrovės pranešime spaudai teigia, jog artimiausiu metu ketina atleisti apie 7-9 procentus esamų savo darbuotojų.

Kaip žinia, kompanija šiuo metu dirba apie 64 tūkstančiai žmonių, tad tai reiškia, jog kompanija planuoji atleisti tarp 4500-6000 savo darbuotojų. Atleidžiant minėtą dalį darbuotojų, gamintojas tikisi sumažinti išlaidas ir kiek optimizuoti savo veiklą. Tikėtina, jog atleidus darbuotojus, kompanija kasmet sutaupys net 500 milijonų eurų.

Šis pranešimas nėra netikėtas. Dar šių metų spalį Nokia pranešė, kad pirmą kartą per 10 veiklos metų patyrė nuostolius. Trečiajame šių metų ketvirtyje kompanija prarado net 560 milijonų eurų, kai prieš metus tuo pačiu laikotarpiu uždirbo 1,1 milijardą eurų.

Kompanija buksuoja visus 2009 metus. Pirmajame ketvirtyje kompanija uždirbo vos 4 milijonus eurų, o tai buvo net 500 kartų mažiau, nei 2008 metų pirmajame ketvirtyje. Antrajame šių metų ketvirtyje rezultatai taip pat nežavėjo, tad nieko keisto, jog kompanija atleidinėja darbuotojus ir keičia aukštus postus užimančius darbuotojus.

6 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Tie 500 kartų gan įspūdingai skamba…

  2. Rycka_BL parašė:

    Tik dabar atleidineja? :O

  3. ligonis parašė:

    \"Pirmajame ketvirtyje kompanija uždirbo vos 4 milijonus eurų\" va sitas irgi neblogai skamba, atrodo gigante, o uzsidirbo tik tokia \"juokinga\" suma

  4. pozd parašė:

    anksciau nokia buvo kazkas idomaus, neiprasto, novatorisko, bet db ju telefai neissiskiria is minios, nlb patraukia aki ir taip nieko ispudingo nebent uz nerealia suma 🙂 tai reiktu permastyt strategija jiem.

  5. PauliusBa parašė:

    Jiems reik pereit prie Android ir 20x sumažint modelių spektrą.

  6. nanoWorld parašė:

    Is vartotojo puses modeliu spektras tikrai tegu lieka nesumazintas. Rinktis tarp modelio A arba modelio A uz suma X as tikrai nenoreciau. O kas del neiprastumo, idomumo tai subjektyvus dalykas, manyciau kad 8 serijos telefonai ne pas kieviena metosi namie. Kad ir kaip ten bebutu, aisku dabar visgi ne 3310 laikai…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.