Nokia dalį vartotojų turimų kroviklių nemokamai pakeis naujais

Nokia šiandien pradėjo kroviklių pakeitimo programą. Vartotojai, turintys tam tikrus trečiųjų šalių pagamintus firminius Nokia telefonų kroviklius, raginami juos nemokamai pasikeisti į naujus.

Atlikdama įprastą kokybės patikrą, Nokia kompanija nustatė, kad dalis kroviklių, kuriuos pagamino trečiųjų šalių tiekėjai, gali neatitikti kokybės reikalavimų. Pranešama, kad plastikinis kroviklių korpusas ilgainiui gali atsilaisvinti ir nukristi, tuomet atsivertų vidiniai kroviklio komponentai. Jeigu vartotojas prie jų prisiliestų telefono įkrovimo metu (kai kroviklis įkištas į rozetę), iškiltų galimo elektros smūgio grėsmė. Nokia neturi informacijos, kad dėl pastebėto potencialaus kokybės neatitikimo būtų kilę incidentų ar sužeidimų.

Nepatvariais gali būti tik dalis kroviklių, kurie buvo pagaminti vieno iš samdomų tiekėjų. Tai AC-3E ir AC-3U kodais pažymėti krovikliai, kurie buvo pagaminti laikotarpyje nuo š. m. birželio 15 d. iki rugpjūčio 9 dienos, taip pat AC-4U kodu pažymėtas kroviklis, kurio gamybos data yra nuo š. m. balandžio 13 d. iki spalio 25 dienos. Lietuvos, kaip ir kitų Europos šalių vartotojus galėjo pasiekti tik AC-3E kroviklių modeliai. Kiti modeliai – AC-3U ir AC-4U – buvo parduodami Šiaurės Amerikos ir Lotynų Amerikos rinkose.

Nokia sukūrė specialią interneto svetainę http://chargerexchange.nokia.com, kurioje vartotojai gali gauti daugiau informacijos ir patikrinti, ar jų telefonų kroviklius derėtų pasikeisti.

Kompanija Nokia rekomenduoja vartotojams, kurių krovikliai patenka į kroviklių pakeitimo programą, nenaudoti senojo kroviklio ir nemokamai jį pakeisti nauju ir saugiu krovikliu.

7 Komentarai

  1. eimis50 parašė:

    Kur man jį pasikeist, jei man draugas iš Amerikos parvežė?

  2. SB parašė:

    eimis50>>>Pas tave namuose gal 110V?

  3. Scriptor parašė:

    Gm, tai lietuvoje galima pakeisti?

  4. suck4it parašė:

    Kas tas \"Gm\"? Tai pagal ideja galima pasiskambink arba parasyk nokios filialui Lietuvoi ir pasakys..

  5. pingve parašė:

    eimis50, tipo tau ne p* atsiprasant kad gali nukrist tas dangtelis? 😀

  6. sketchy parašė:

    SB, kaip supratau, tai tu nori pasakyti, kad statuose 110V itampa eina? 😀

  7. sketchy parašė:

    127 man atrodo :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.